Danas u Hagu

Žrtve sa zebnjom iščekuju konačnu presudu Karadžiću: 'Vjerujte da sam uplašena...'

Hronika20.03.19, 10:12h

Žrtve sa zebnjom iščekuju konačnu presudu Karadžiću: 'Vjerujte da sam uplašena...'
Radovan Karadžić proglašen je krivim za genocid na području Srebrenice 1995., za progon, istrebljivanje, ubistva, deportaciju, teroriziranje, protupravne napade na civile i uzimanje talaca

 

U Udruženju "Žene Srebrenice“ u Tuzli danas će porodice žrtava genocida zajednički pratiti izricanje pravosnažne presude Radovanu Karadžiću.

 

Predsjednica ovog udruženja Hajra Ćatić kaže da strahuju od izricanja nove presude.

 

-Vjerujete li da sam uplašena. Bojim se jer su tražili da se promjene sudije i ustoličili one koji njima odgovaraju. Bojim se i za Srebrenicu, šta će biti u presudi i da će reći da nije bio genocid. Vjerujte da sam uplašena. Ukoliko se to dogodi, valjda ćemo imati pravo na prigovor i žalbu jer ovo što se dešava je strašno - rekla je Ćatić, koja za kostima sina Nine traga od 1995. godine.

 

Podsjećanja radi, Radovan Karadžić proglašen je krivim za genocid na području Srebrenice 1995., za progon, istrebljivanje, ubistva, deportaciju, teroriziranje, protupravne napade na civile i uzimanje talaca.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!