Internet of Things - budućnost koja mijenja svijet

U Banjaluci održan još jedan Meetup u okviru m:tel Playground izazova

Tehno14.03.19, 15:46h

U Banjaluci održan još jedan Meetup u okviru m:tel Playground izazova
Kompanija m:tel je i ovim predavanjem dokazala da aktivno učestvuje u procesu digitalne transformacije i podržava razvoj kvalitetnih ideja

 


U srijedu, 13. marta, u prostoru Muzeja savremene umjetnosti RS u Banjaluci, kompanija m:tel je u saradnji sa ICT Hub-om iz Beograda održala još jedan interesantan m:tel Playground Meetup događaj. Tema ovog veoma posjećenog  IT okupljanja bila je Internet of Things o kojoj su govorili Jan Willem Smeenk, jedan od vodećih IoT eksperata, suosnivač Booking-a i izvršni direktor SODAQ i Aleksandar Veselinović, rukovodilac  Sektora za planiranje i izgradnju upravljačko-komutacionih sistema i servisa u kompaniji m:tel.


U svom uvodnom izlaganju predstavnik m:tel-a, Aleksandar Veselinović, predstavio je m:tel IoT rješenja – Smart City i Smart Home koje kompanija m:tel planira da uskoro predstavi korisnicima u okviru svojih usluga.


- m:tel je dio zajednice koja snažno promoviše izgradnju Internet of Things tehnologija. Gradimo infrastrukturu koja omogućava pružanje različitih Internet of Things rješenja dostupnih svima. Takođe vjerujemo kako ćemo  u saradnji sa javnim, poslovnim i akademskim sektorom doprinijeti rješavanju specifičnih problema kroz realizaciju i primjenu IoT projekata -  naveo je u svom izlaganju Aleksandar Veselinović.

 

mtel-io-1


Jan Willem Smeenk izrazio je zadovoljstvo što je interesovanje za Internet stvari (Internet of Things) u Banjaluci ovako veliko.


- Povezani uređaji su definitivno naša budućnost i industrija koja bilježi najveći rast, a očigledno je da je to prepoznato i od strane lokalne zajednice, ali i od strane m:tel-a i ICT Hub-a koji su doprinijeli da večeras govorimo o ovoj važnoj temi.


On je takođe istakao da se nada da će u narednom periodu vidjeti dosta entuzijasta za ovu tehnologiju iz Banjaluke i cijele zemlje koji će zajedno sa njim I njegovim kolegama graditi budućnost.


- To je važno zato što će uskoro sve oko nas biti međusobno povezano i Internet stvari će prerasti u Internet svega - rekao je Smeenk.

 

mtel-io-2


Kompanija m:tel je i ovim predavanjem dokazala da aktivno učestvuje u procesu digitalne transformacije i podržava razvoj kvalitetnih ideja.
O ostalim Playground aktivnostima kompanije m:tel, više informacija potražite na stranici playground.mtel.ba

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!