Emir Hadžihafizbegović pojasnio

Zašto je Saša Petrović 'ispao' iz predstave 'Sjećaš li se Dolly Bell', a umjesto njega 'uletio' Admir Glamočak

Kultura14.03.19, 10:20h

Zašto je Saša Petrović 'ispao' iz predstave 'Sjećaš li se Dolly Bell', a umjesto njega 'uletio' Admir Glamočak
Kao za sve u životu, došlo je vrijeme da objavimo jednu vijest koju smo čuvali u strogoj tajnosti kako bi zaštitili sam proces rada, ali i ljude uključene u njega, izjavio je Hadžihafizbegović

Sutra će biti održana dugoočekivana premijera predstave "Sjećaš li se Dolly Bell", koja će po tekstu Abdulaha Sidrana i u režiji srbijanskog reditelja Kokana Mladenovića, biti izvedena na sceni sarajevskog Kamernog teatra 55.

 

Ovim povodom, Emir Hadžihafizbegović, glumac i direktor Kamernog teatra 55, medijima je poslao izjavu u kojoj je objasnio zašto će glumca Sašu Petrovića morati zamijeniti Admir Glamočak.

 

- Do premijere predstave “Sjećaš li se Dolly Bell”, ostalo je još nepunih 30 sati. Atmosfera usijana, ali pozitivno. Kao za sve u životu, došlo je vrijeme da objavimo jednu vijest koju smo čuvali u strogoj tajnosti kako bi zaštitili sam proces rada, ali i ljude uključene u njega. Naime, naš dragi glumac i prijatelj Saša Petrović je tokom rada na predstavi doživio jedan ozbiljan zdravstveni problem koji ga je spriječio da nastavi dalji rad. U dogovoru sa rediteljem, morali smo napraviti glumačku zamjenu, kako bi Saša mogao brinuti o svom zdravlju. Kao zamjena nam je došao Admir Glamočak, koji je, pored svih svojih profesorskih obaveza na Akademiji scenskih umjetnosti, režiranja predstave u Mostaru, mentorskog rada sa diplomantima, te snimanja serije “Lud, zbunjen, normalan”, bez premišljanja uskočio u drugu trećinu radnog procesa kako bi nam pomogao. To je prijatelj. To je profesionalac. Bez premca. Ja se, kao upravnik Kamernog teatra 55, moram i želim, zahvaliti Admiru na njegovom ogromnom trudu i ljubavi prema našem teatru, i moram reći da sam presretan i počašćen, jer sam imao priliku gledati ga kako u kratkom, gotovo nemogućem, vremenskom periodu, pravi dvije maestralne uloge. I još svira saz. Atko moj, hvala ti - poručio je Hadžihafizbegović.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook