Prilikom kupanja sestre zamijenile narukvice

Majke u šoku: U bh. bolnici im zamijenili bebe!

Hronika12.03.19, 17:21h

Majke u šoku: U bh. bolnici im zamijenili bebe!
Glavna sestra bolnice je kažnjena i smijenjena s te pozicije

 

U bolnici ‘Dr. fra Mato Nikolić’ u Novoj Biloj nepažnjom medicinskih sestara zamijenjena su novorođenčad. 

 

Ovo, u najmanju ruku traumatično iskustvo preživjele su majke iz Novog Travnika i Žepča, koje su se u bolnici u Novoj Biloj porodile istog dana, piše Dnevni avaz u današnjem izdanju. 

 

Događaj se desio prije dva mjeseca, a za njega se saznalo nakon anonimne dojave novinarima, u kojoj se tvrdi da su sestre prilikom kupanja zamijenile narukvice bebama, zbog čega je došlo do zabune. Kako su bebe rođene istog dana, majke su ležale u istoj sobi, a istog dana su dobile i otpusna pisma. 

 

Jedna od majki je, navodno, prije odlaska iz bolnice primijetila da je beba koja joj je vraćena s kupanja drugačija, odnosno da ima mnogo više kose nego dan ranije. 

 

- Medicinske sestre rekle su joj da griješi i poslale je kući. Greška je otkrivena slučajno,nakon nekoliko dana kada je beba došla na kontrolu. Doktor je primijetio da se kilaža bebe ne slaže sa trenutnim stanjem i otpusnom listom, jer je nemoguće da beba toliko poraste za samo nekoliko dana - stoji u anonimnom pismu novinarima. 

 

Nakon što je doktor tražio da se detaljno provjeri o čemu se radi, majkama je saopšteno da bebe nemaju istu kilažu i visinu kao na otpusnom listu. Direktor bolnice doktor Velimir Veljan potvrdio je novinarima da se ovaj događaj desio, ali tvrdi da je cijela priča trajala mnogo kraće. 

 

- Zamjena je trajala svega sat vremena, a ne nekoliko dana. Tačno je da se to desilo, bebe su rođene na isti dan, a istog dana su bile spremne da idu kući. Sestra je greškom zamijenila narukvice. Kad su žene otišle, primijetili smo grešku i pozvali smo ih - tvrdi Veljan. 

 

Dodaje kako su roditelji bili u šoku, jer je riječ o ružnom iskustvu. Glavna sestra bolnice u Novoj Bili je kažnjena i smijenjena s te pozicije. 

 

- Premještena je na drugi odjel, kao i sestre koje su radile u vrijeme spornog događaja - potvrdio je direktor bolnice Velimir Veljan. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još