Nakon višemjesečne istrage

SIPA uhapsila jednu osobu zbog pranja novca u iznosu od 240.000 američkih dolara

Hronika12.03.19, 14:53h

SIPA uhapsila jednu osobu zbog pranja novca u iznosu od 240.000 američkih dolara
SIPA je u okviru tog predmeta izdala nalog za privremenu obustavu transakcije u iznosu od 407.918,88 KM na računu jedne pravne osobe

 

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) juče su na području Banje Luke lišili slobode jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo pranje novca.

 

Na osnovu usmene naredbe Suda Bosne i Hercegovine pretreseni su osoba, stan, prostorije i pokretne stvari na području Gradiške. Prilikom pretresa otkrivena su i privremeno oduzeta 42 predmeta, i to poslovna dokumentacija, pečati i mobilni telefoni.

 

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, osoba lišena slobode će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima, biti predata u dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

 

Lišenju slobode osumnjičenog prethodila je višemjesečna istraga koju je provela SIPA zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo pranje novca u iznosu od 240.000 američkih dolara, a koji potiču iz krivičnog djela počinjenog u inostranstvu.

 

SIPA je u okviru tog predmeta izdala nalog za privremenu obustavu transakcije u iznosu od 407.918,88 KM na računu jedne pravne osobe, saopćeno je iz agencije.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!