GO SDP BiH Tuzla obavještava članove i simpatizere

Pojedini članovi SDP-a vrše nelegalnu anketu o ulasku u vlast na nivou TK! Protiv njih ćemo pokrenuti postupak isključenja!

Front12.03.19, 12:24h

Pojedini članovi SDP-a vrše nelegalnu anketu o ulasku u vlast na nivou TK! Protiv njih ćemo pokrenuti postupak isključenja!
Nestatutarna anketa se vrši u svrhu pritiska na Glavni odbor SDP BiH, koji će u subotu odlučivati o zahtjevu Kantonalne organizacije SDP BiH Tuzla o ulasku u vlast na nivou Tuzlanskog kantona sa Strankom demokratske akcije

 


Obavještavamo članove i simpatizere Gradske organizacije SDP BiH Tuzla i javnost da se, prema našim informacijama, vrši nelegalna anketa članova Gradske organizacije SDP BiH Tuzla oko navodnog ulaska u vlast na nivou Tuzlanskog kantona, saopćeno je iz tuzlanskog SDP-a.

 

- Navedena anketa je nestatutarna i nelegalna.


Iza navedene ankete ne stoji Gradska organizacija SDP BiH Tuzla i smatramo da je to pokušaj određenih interesnih skupina da destabilizuju Gradsku organizaciju SDP BiH Tuzla i SDP BiH. Prema našim informacijama, to rade određene interesne skupine i pojedini članovi Gradske organizacije SDP BiH Tuzla, protiv kojih ćemo, kada utvrdimo odgovornost na osnovu dokaza kojima raspolažemo, pokrenuti postupak isključenja iz SDP-a BiH.


Nestatutarna anketa se vrši u svrhu pritiska na Glavni odbor SDP BiH, koji će u subotu odlučivati o zahtjevu Kantonalne organizacije SDP BiH Tuzla o ulasku u vlast na nivou Tuzlanskog kantona sa Strankom demokratske akcije. Podržavamo svako demokratsko izražavanje stavova na nadležnim organima i pravo svakog člana Glavnog odbora na svoj stav, ali ne podržavamo smišljeno zbunjivanje naših članova i javnosti na bilo koji način koji nije propisan našim aktima - saopćeno je iz tuzlanskog SDP-a.
 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još