DA LI JE VEĆ IZGUBLJENA GODINA?

Hadžibajrić: Skeptik sam hoće li se uopšte formirati vlast, već je polovina marta, a ide sezona godišnjih odmora...

Front11.03.19, 12:00h

Hadžibajrić: Skeptik sam hoće li se uopšte formirati vlast, već je polovina marta, a ide sezona godišnjih odmora...
- Već je polovina marta, pa ide sezona godišnjih odmora i tu je godina izgubljena. A tako sporo će ići i formiranje Vijeća ministara BiH - kazao je Hadžibajrić

 

Načelnik Općine Stari Grad i lider Nezavisne bosanskohercegovačke liste (NBL) Ibrahim Hadžibajrić izjavio je danas da se formiranje vlasti može podijeliti u dvije kategorije - formiranje vlasti kada su u pitanju kantoni, te formiranje vlasti na federalnom, entiteskom i državnom nivou.


Istakao je da je i ranije govorio da će formiranje vlasti na federalnom nivou ići vrlo teško.


"Čak sam i skeptik da će se uopšte formirati vlast u narednom periodu. Već je polovina marta, pa ide sezona godišnjih odmora i tu je godina izgubljena. A tako sporo će ići i formiranje Vijeća ministara BiH", kazao je Hadžibajrić.


Što se tiče pojedinih kantona kao što je Kanton Sarajevo, naglasio je da vlast nikad ranije nije formirana, također, ustanovljena je skupštinska većina, usvojen je i budžet, te poručio ostalim kantonima da se "ugledaju" na Sarajevski.

 

(Fena/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još