NOVA INVESTICIJA U KLUB

FK Sarajevo dobio novog većinskog vlasnika: Vincent Tan donio odluku o prodaji

Sport08.03.19, 11:33h

FK Sarajevo dobio novog većinskog vlasnika:  Vincent Tan donio odluku o prodaji
Predsjednik Upravnog odbora Senad Jahić kazao je da, u sportskom segmentu, neće doći do velikih promjena. To je, kaže, samo jedna nova investicija, korak unaprijed za taj klub

 

Većinski vlasnik upravljačkih prava Fudbalskog kluba Sarajevo Vincent Tan donio je odluku o prodaji većinskog dijela upravljačkih prava investitoru iz Vijetnama Nguyen Hoai Namu i PVF-u (Vietnam football development and investment fund).

 

Potvrdila je to danas na konferenciji za novinare generalna direktorica Sabrina Buljubašić. Istaknula je da, realizacijom kupoprodaje Vincent Tan zadržava 30 posto upravljačkih prava, dok 60 posto pripada novim investitorima. S preostalih deset posto raspolažu bh. investitori.

 

Predsjednik Upravnog odbora Senad Jahić kazao je da, u sportskom segmentu, neće doći do velikih promjena. To je, kaže, samo jedna nova investicija, korak unaprijed za taj klub.

 

PVF je profesionalna, savremena fudbalska akademija fokusirana na razvoj i ulaganja u fudbal koja surađuje na globalnom nivou s velikim fudbalskim imenima i klubovima. PVF je najveća privatna korporacija u Vijetnamu. Tehnički direktor PVF-a je svjetski poznato ime u svijetu fudbala Philippe Omar Troussier, bivši francuski fudbaler a trenutno menadžer i trener. Tokom karijere vodio je timove poput reprezentacije Japana, Obale Slonovače, Nigerije, Južne Afrike i Burkine Faso. Jedan od savjetnika PVF-a je i bivši fudbaler Manchester Uniteda a danas uspješni trener Ryan Joseph Giggs.

 

Prethodnih šest godina Vincent Tan bio je vlasnik većinskih upravljačkih prava Fudbalskog kluba Sarajevo. Ostvarena su brojna poboljšanja u vidu infrastrukture, poslovanja i mogućnosti za međunarodnu suradnju.

 

- Dolaskom PVF-a u upravljačke redove kluba, otvorene su dodatne mogućnosti rasta FK Sarajevo i osavremenjavanja načina poslovanja. U narednim danima očekuje se radna posjeta vijetnamskog investitora Sarajevu - istaknuto je iz FK Sarajevo.  

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!