VSTV odlučio

Anika Kešelj imenovana za v.d. glavne tužiteljice KS: Nekadašnja novosadska advokatica umjesto Dalide Burzić

Hronika07.03.19, 12:07h

Anika Kešelj imenovana za v.d. glavne tužiteljice KS: Nekadašnja novosadska advokatica umjesto Dalide Burzić
Vršiteljica dužnosti obavljat će ovu dužnost do okončanja konkursne procedure i imenovanja novog glavnog tužioca Tužilaštva KS

 

Za prvog zamjenika glavnog tužioca i vršioca dužnosti glavnog tužioca Tiužilaštva Kantona Sarajevo na današnjoj sjednici VSTV-a izabrana je Anika Kešelj. Konkurs će biti raspisan 8. marta.

 

Imenovanje v. d. glavne tužiteljice Tužilaštva KS uslijedilo je nakon što je glavna tužiteljica Dalida Burzić polovinom februara imenovana na poziciju sutkinje u Sudu BiH. Vršiteljica dužnosti obavljat će ovu dužnost do okončanja konkursne procedure i imenovanja novog glavnog tužioca Tužilaštva KS.

 

Anika Kešelj rođena je 26.11.1965. godine u Nevesinju, gdje je završila Srednju ekonomsku školu. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 1991. godine.

 

U Okružnom sudu u Novom Sadu obavila je pripravnički staž, a nakon položenog pravosudnog ispita 1996. godine, radila je u privredi. Kao advokatica u Novom Sadu radila je do 2001. godine, kada je imenovana za sutkinju Osnovnog suda u Nevesinju.

 

Za tužiteljicu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo imenovana je u novembru 2003. godine. Odlukom Visokog sudskog i tužilačkog vijeća, u maju 2015. godine, imenovana je za zamjenicu glavnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!