Novi dogovori

U srijedu sastanak SDA, HDZ BiH i SNSD-a

Front05.03.19, 10:49h

U srijedu sastanak SDA, HDZ BiH i SNSD-a
I Čović i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik uvjereni su da će do kraja marta biti formirano Vijeće ministara, a dodatni razlog za to je u činjenici da je Dodik u ponedjeljak iz Brisela poručio da ne smije biti uslovljavanja formiranja Vijeća ministara aktivacijom MAP-a što je uslov SDA, ali i drugih probosanskih stranaka

 

U Sarajevu će u srijedu biti održan sastanak predsjednika SDA, HDZ BiH i SNSD-a na kojem će se razgovarati o formiranju Vijeća ministara BiH. Zanimljivu izjavu dao je predsjednik HDZ BiH Dragan Čović u ponedjeljak u Mostaru najavljujući sastanak sa "predstavnicima glavnih srpskih i bošnjačkih stranaka". S obzirom da je SDA održala sastanke sa više političkih stranaka koje bi mogle biti četvrti partner u vlasti, nejasno je ko bi se sutra mogao još pojaviti na sastanku. Još uvijek je otvorena opcija da to bude Savez za bolju budućnost zajedno sa A-SDA i PDA iako je predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić kazao da nije postignut dogovor oko koalicije. 

 

I Čović i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik uvjereni su da će do kraja marta biti formirano Vijeće ministara, a dodatni razlog za to je u činjenici da je Dodik u ponedjeljak iz Brisela poručio da ne smije biti uslovljavanja formiranja Vijeća ministara aktivacijom MAP-a što je uslov SDA, ali i drugih probosanskih stranaka. 

 

SNSD na čelu Vijeća ministara BiH želi Zorana Tegeltiju, a o čemu je postignut visok stepen saglasnosti među budućim partnerima ali zbog opstrukcija sa aktivacijom MAP-a i usvajanjem Godišnjeg nacionalnog plana SDA ne želi nastaviti proces formiranja Vijeća ministara BiH.  

 

(Patria, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!