Oglasili se iz stranke

Iz Demokratske fronte poručili: Radončićeve maškare neće određivati politički kurs DF-a

Front05.03.19, 07:58h

Iz Demokratske fronte poručili: Radončićeve maškare neće određivati politički kurs DF-a
Indikativna je i zabrinutost Radončićevih „ljevičarskih“ maškara koje su svoju akademsku i analitičarsku karijeru posvetili političkom spaljivanju DF-a

 

Demokratska fronta smatra potpuno neutemljenim medijske navode koji su se pojavili a u kojima se govori o tobožnjem Komšićevom pokušaju uklanjanja Nikšića, saopšteno je iz ove stranke.


- Ne razumijemo ovoliku količinu bespotrebne nervoze koju je ispoljio gospodin Nikšić referišući se na određene glasine u vezi sa utjecajem Fahrudina Radončića na političke odnose u Bh. bloku. Posebno je neprimjereno da Nikšić  razbijajući Bh. blok, tu fakturu plasira putem Radončićeve cinične zabrinutosti za sudbinu socijaldemokratije. Samo naivan čovjek može vjerovati u tu zabrinutost. Ipak, možemo reći da je ta vrsta „zabrinutosti“ proprocionalna Radončićevoj zabrinutosti za ostanak u vlasti i nastavak tijesne saradnje sa onim politikama koje ne žele dobro Bosni i Hercegovini.


Indikativna je i zabrinutost Radončićevih „ljevičarskih“ maškara koje su svoju akademsku i analitičarsku karijeru posvetili političkom spaljivanju DF-a, stoji u saopštenju.


- Već mjesecima slušamo kako te „intelektulane“ maškare na osobit način pokušavaju izvršiti svojevrsnu eutanizaciju javnosti putem negiranja bilo kakve opasnosti po državu, od strane po Bosnu i Hercegovinu destruktivnih politika. Pod krinkom lažne zabrinutosti za socijaldemokratiju, oni doslovno ismijavaju ozbiljnost izazova pred kojima se ova država nalazi, pri tome se uopće ne osvrćući na ista ili slična upozorenja, koja je primjera radi, nedavno naglasio gospodin Bogić Bogićević. Međutim, te maškare zasigurno, iako imaju ambiciju, kao ni bilo ko drugi, neće određivati politički kurs DF-a - zaključeno je u saopštenju Demokratske fronte.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!