Porodično nasilje svuda oko nas

Ispovijest zlostavljane žene: Muž mi je pred djecom govorio 'Pu*it ćeš mi ga za sendvič'

Hronika03.03.19, 19:55h

Ispovijest zlostavljane žene: Muž mi je pred djecom govorio 'Pu*it ćeš mi ga za sendvič'
Žrtve obiteljskog nasilja često ne dobivaju pravu pomoć i uglavnom su osuđene na višegodišnji život s nasilnikom

 


Otac monstrum Josip Rođak šokirao je u četvrtak javnost, bacivši s balkona četvero malodobne djece stare od pet do osam godina s prvog kata obiteljske kuće u Pagu s visine od šest metara. Nezapamćen je to slučaj roditeljske brutalnosti, a u nastavku donosimo potresnu ispovijest žene koja je, kao i njezina djeca, bila žrtva obiteljskog nasilja i samo je jedan od hiljade slučajeva.

 


- Sigurna sam da on pati od teškog narcisoidnog poremećaja osobnosti. Tu nema prave emocije, nema empatije, on niti naše dijete ne voli istinski, samo kopira matrice ponašanja drugih ljudi. A ja, iako sam ga voljela svim srcem, nikada nisam dobila ljubav, samo zlostavljanje i užas – kaže Cvita (pravo ime poznato redakciji) o svom bivšem suprugu s kojim, na žalost, jednim dijelom i radi institucija – još nije potpuno završila, piše Express.hr.

 

Znali su se, vrlo površno, iz mladosti, danas su oboje iznad 40 godina. Sve je počelo kada su počeli zajedno raditi, a Ante se Cviti počeo udvarati.

 
- Jako dugo nisam pristajala na to. Nisam ništa s njim htjela imati, no on je strašno uporan i ima tu moć da manipulira ljudima, bez obzira je li riječ o muškarcu ili ženi. Uspio me osvojiti. Od kada smo počeli hodati, od prvog dana mi je bio u frižideru, krevetu i stanu, te se odmah ponašao kako je to sve njegovo. Ušao mi je u obitelj, među djecu. Ja imam dvije kćeri, a i on ima svoju djecu iz prethodnih veza, njih troje. Inferioran je bio u usporedbi s njima - nije se ni ljutio ni radovao, oni su samo bili neki dodatak. One su mu, kasnije sam shvatila, bile potpuno nebitne, kao neki prolaznici – priča Cvita o muškarcu koji se više od godine poslije prekida veze i razilaženja ušuljava u njezin vrt, pokušava ući u kuću, ponižava je verbalno pred djecom i divlja posred ulice – a nitko mu ništa ne može.

 

Vrbuje i Cvitinu djecu, pa je tako najstariju kći odveo na kavu i obećao joj kako će joj platiti tečaj čega god želi ako svjedoči protiv mame na sudu.


- Živjeli smo i radili skupa, prve dvije godine je funkcioniralo relativno normalno. U sedmom mjesecu trudnoće saznala sam da on ima još jednu ženu te da je i njoj napravio dijete. Ispostavilo se da ona nije znala za mene. Otišla sam njemu u stan i dok sam ja bila kod njega ona je došla i napravila scenu. Bacala je stvari, urlala, razbijala i vikala. On je bio zbunjen na prvu ali se vrlo brzo prešaltao, ali onda nas je čak i upoznao. Ona je otišla na abortus a on se pravio kao da se sve to njega uopće ne tiče, kao da se to nije desilo nama. Nikada se nije ispričao nego se to više nikada nije spominjalo. Mene je to proždiralo iznutra, nikada preko toga nisam prešla. To je bio početak kraja, iako je bilo još takvih – ražalošćeno priča Cvita koja je i u papirima za razvod navela preljub kao jedan od razloga.

 

Anti je, kaže, jako važno da stalno okolo zavodi, cijeli život mu se vrti oko toga i oko novca.. Time i mlaćenjem žena pokazuje sam sebi kako je ‘macho’ i muževan.

 

- On je mene istukao više puta, između ostalog nedugo prije finalnog prekida na godišnjem odmoru prije dvije godine. Tada nisam otišla na policiju što je moja velika greška, bio je na uvjetnoj i znala sam da će u zatvor. Umjesto na policiju ja sam se samo pobrala doma s djecom, a on je gotovo odmah naručio prostitutku da ga prati i bude s njim dok je na moru. On je potpuno devijantno stvorenje, bez ikakvog osjećaja pripadnosti. Istukao me tako jako još jednom prije, tada sam ga prijavila, i onda je osuđen na neku uvjetnu kaznu. Stalno me mlatio, za svaku sitnicu i vrijeđao, sve pred djecom. Svaki puta kad sam se ja spremala otići on se počeo pretvarati da je divan. Pitam se i ja zašto sam toliko vremena izgubila, ali to ima veze i s njegovim poremećajem, takvi ljudi fantastično manipuliraju – prepričava Cvita koja je svojedobno pronašla i njegove rezervne telefone preko kojih se dopisivao s drugim ženama.

 

- On je mene za plaćanje računa ili 50 kuna za hranu tražio seks. I mene je to ubijalo, kako da to radim kad smo posvađani, a on se ponaša kao neki poludjeli nimfoman. Postoji razlika između seksa s prisilom i silovanja. Seksa s prisilom je bilo na dnevnoj bazi, nije postojalo ne, zgurao bi me tamo u kupaoni i prisilio na to. Kada su klinci bili mali nisu niti razumjeli, ali kada su narasli počeli su shvaćati što on meni radi u kupaonici. Kad je on izašao onda bi oni meni spočitavali i govorili ružne riječi, mojoj djeci je to nešto strašno – priča o agresivnom Anti koji je nju i djecu često ostavljao tjednima bez kune dok bi on išao na put.

 


- Govorio je našem sinu od malena držeći ga u naručju ‘hajde pljuni mamu’, a meni bi govorio da sam kurva, koza bez mozga, šupljača i da ću mu ‘pušiti za sendvič’. Omalovažavao me pred djecom na dnevnoj bazi. Danas, kada se klinci razljute, imaju taj isti vokabular. Trajno su oštećeni, svi mi. Ja im to ne zamjeram, jer snosim posljedice svojih postupaka. Pokušavam nešto popraviti, a u stvari se raspadam iznutra u svom očaju i nemoći. Vidim tek sada svu silu onoga što nam je on napravio tih godina. Uz to sam i na rubu egzistencije. Trebala sam stati nakon djeteta u 34. godini, nisam mislila da bih upoznala nekog muškarca i rodila u 42. godini, ali sam ga toliko voljela, iako on mene nije – kaže Cvita čiji bivši i dalje zna banuti njezinoj majci, koja ima 1.200 kn penzije, u stan i pojesti sve iz lonca. Cvitu i dalje maltretira.

 


Kompletan tekst pročitajte OVDJE.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još