Dok BiH šuti, Hrvatska gradi

Na gradilištu Pelješkog mosta: Pogledajte kako se zabijaju piloti

Hronika03.03.19, 16:32h

Na gradilištu Pelješkog mosta: Pogledajte kako se zabijaju piloti
Dosad je u podmorje budućeg mosta zabijeno 44 od ukupno 148 stalnih pilota, koliko je predviđeno projektom

 

Najveća plovna dizalica s čekićem za zabijanje pilota na svijetu Xong Cheng 1 jedini je, uz barže s pilotima, trenutačno vidljiv znak radova na gradilištu Pelješkog mosta. No to je poprilično velik znak s obzirom na to da je dizalica visoka čak 130 metara pa je lako uočljiva iz velike daljine. Najviša kvota pilona budućeg mosta bit će visine 100 metara iznad mora pa dizalica može biti već sad neki orijentir kako će most dominirati Malostonskim zaljevom kad se sagradi, piše Večernji list.

 


Osim toga, udarci čekića dok zabija pilote odzvanjaju gradilištem, u ritmu od manje od dvije sekunde između dva udarca. Kad čekić Xong Cheng-a 1 počne lupati, na gradilištu znaju reći da je crkva počela zvoniti. A da zvuk udarca čekića u pilot doista podsjeća na crkvena zvona, uvjerio se i Večernjakov novinar koji se i popeo na grdosiju od dizalice i svjedočio zabijanju 42. pilota.

 

Dosad je u podmorje budućeg mosta zabijeno 44 od ukupno 148 stalnih pilota, koliko je predviđeno projektom. Xong Cheng 1 za našeg je obilaska zabijao 18. pilot na stupnom mjestu S5, dug 117 metara. Na dizalici koja stoji na mjestu uz pomoć sedam sidara, radi 40 ljudi. Cijeli postupak uzimanja 42. pilota s barže, njegovo fiksiranje na točnu poziciju te zatim zabijanje trajalo je oko sat i pol. Kako su nam objasnili naši domaćini, pilot tone kad ga dizalica pusti 40-ak metara po svojoj težini u glinu. Onda slijede udarci čekićem, a broj tih udaraca je različit i ovisi o dubini, duljini pilota, o tlu...

 

– Imali smo dosad od 40 do 50 udaraca po pilotu. Dok je pilot u glini, on nikad ne ide više od dva tri centimetra po jednom udarcu, a kad dođe do stijene nakon 50 udaraca, ako se ne makne dalje od dva centimetra, onda se staje – objašnjava Jere Šegedin, voditelj projekta Pelješkog mosta u ime investitora – Hrvatskih cesta.


Na zadnjih 20 metara pilota, tumače nam zaposlenici China Road and Bridge Corporation (CRBC), prati se dinamička analiza, mjeri se broj udaraca čekićem i koliko pilot ulazi u tlo te se na osnovi toga pravi zapisnik. Dosad je osim na S5, postavljeno i 14 pilota na S8 te 10 pilota na S7.

 

Kompletan tekst pročitajte OVDJE.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!