FOTO&VIDEO/ Novi detalji akcije u Češkoj

Perika, lažna dokumenta i oružje: Pojavio se snimak spektakularnog hapšenja plaćenog ubice Čabe Dera!

Hronika02.03.19, 18:28h

Perika, lažna dokumenta i oružje: Pojavio se snimak spektakularnog hapšenja plaćenog ubice Čabe Dera!
Potraga za Čabom otpočela je kada je 5. januara tekuće godine nemilosrdno ubio Nebojšu Markovića na Banovom Brdu u Beogradu

 

Čaba Der (39), plaćenik iz Čantavira, osumnjičen za ubistvo Nebojše Markovića, uhapšen je u Pragu u noći između petka i subote, a tokom hapšenja bio je naoružan i imao je falsifikovana dokumenta!

 

 

Kako saznaje Blic, Čaba je uhapšen u hotelu "Amadeus" u Pragu, gdje je sobu iznajmio prije 20 dana.

 

Češka policija uhapsila ga je u saradnji sa pripadnicima FAST timova za potrage nekoliko zemalja, među kojima je i FAST tim MUP-a Srbije!

 

caba-der

 

U trenutku hapštenja, Der je kod sebe imao dva pištolja, kao i falsifikovana dokumenta, saopštio je MUP.

 

caba-der-perika-naocale

 

Uhapšen je oko ponoći, na recepciji gorepomenutog hotela.

 

caba-der-pistolji
   

Naime, potraga za Čabom otpočela je kada je 5. januara tekuće godine nemilosrdno ubio Nebojšu Markovića na Banovom Brdu u Beogradu.

 

Čaba je 2004. godine osuđen na 14 godina za ubistvo Branislava Jelačića. Nakon odslužene kazne, postao je pravi plaćeni ubica, te je 30. juna 2018. godine u Amsterdamu u italijanskom restoranu upucao hrvatskog biznismena Ivana Serdarušića, naočigled prisutnih.

 

Mađarska policija raspisala je međunarodnu potjernicu za nedavno uhapšenim Čabom, jer je bio osumnjičen za ubistvo biznismena Lasva L, počinjenog 20. septembra 2018. godine u Budimpešti.

 

(Blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!