Sistem zakazao?

Djeca s Paga se oporavljaju: Roditelji imali uslovne presude zbog zanemarivanja

Hronika02.03.19, 12:46h

Djeca s Paga se oporavljaju: Roditelji imali uslovne presude zbog zanemarivanja
Glasnogovornik Općinskog suda u Zadru Denis Klarendić kazao je Hini da je Josip Rođak (54), otac koji je pokušao ubiti svoje četvero djece, u septembru 2017. godine nepravomoćno osuđen na Općinskom sudu u Zadru na kaznu zatvora od jedne godine s rokom kušnje u trajanju od tri godine zbog kaznenog djela protiv braka, obitelji i djece te zanemarivanja i zloupotrebe djetetovih prava

 

Zdravstveno stanje sedmogodišnje djevojčice iz Paga, koja se liječi od ozljeda u KBC Zagreb i dalje je stabilno, a ostalih troje, koji se liječe u zadarskoj bolnici, dobro su i oporavljaju se prema očekivanjima. 

 

- Stanje sedmogodišnje djevojčice je stabilno, nema novih komplikacija i pogoršanja - izjavio je danas Hini voditelj jedinice intenzivne pedijatrijske skrbi KBC-a Zagreb docent Milivoj Novak. Dodao je kako su liječnici optimistični oko njezinog oporavka. 

 

Ona je najteže ozlijeđena od četvero djece, koju je njihov otac jedno po jedno bacio s balkona obiteljske kuće u Pagu u četvrtak, 28. februara. 

 

Troje djece u dobi od tri, pet i osam godina, koji su na liječenju u Općoj bolnici Zadar, dobro su i oporavljaju se prema očekivanjima, potvrdio je u subotu Hini Edi Karuc, zamjenik ravnatelja zadarske bolnice. 

 

- Dvoje djece nalazi se na Odjelu dječje kirurgije, a djevojčica koja je jučer operirana u toku danas bit će iz Jedinice intenzivnog liječenja premještena u zajedničku sobu - rekao je Karuc. 

 

Hina, također, navodi kako su potvrđena medijska pisanja da je oboje roditelja imalo pravomoćne presudu zbog zanemarivanja djece. 

 

Glasnogovornik Općinskog suda u Zadru Denis Klarendić kazao je Hini da je Josip Rođak (54), otac koji je pokušao ubiti svoje četvero djece, u septembru 2017. godine nepravomoćno osuđen na Općinskom sudu u Zadru na kaznu zatvora od jedne godine s rokom kušnje u trajanju od tri godine zbog kaznenog djela protiv braka, obitelji i djece te zanemarivanja i zloupotrebe djetetovih prava. 

 

Na istu kaznu zatvora osuđena je i njegova supruga, majka djece. Budući da se na prvostupanjsku presudu nisu žalili, ona je u novembru 2017. postala pravomoćna, rekao je Klarendić. 

 

Josipu Rođaku jučer je određen jednomjesečni istražni zatvor zbog utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela te radi neometanog odvijanja kaznenog postupka zbog posebno teških okolnosti kaznenih djela. 

 

Protiv njega vodi se postupak zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela teških ubojstava u pokušaju, za što je hrvatskim zakonom propisana kazna i do 40 godina zatvora.

 


(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!