Dva jednostavna koraka

Provjerite da li vam neko ulazi na Facebook profil

Tehno02.03.19, 11:09h

Provjerite da li vam neko ulazi na Facebook profil
Novi password riješit će problem, ali i pozvati na oprez

 

Za one koji se često pitaju da li im neko ''luta'' po Facebook profilu već odavno postoji prosto rješenje za dolazak do odgovora.

 

Sumnjate da Facebook ''dijelite'' s još nekim? Da imate problem s hakerom koji iz nekog razloga može pristupiti vašem profilu? U samo dva jednostavna koraka možete saznati odgovor koji je često zabrinjavajući, piše N1.

 

Dakle, sve što trebate uraditi jeste otvoriti opciju Security, a potom Where You're Logged In (ili menaged active sessions) i tako ćete vidjeti s kojih IP adresa ste trenutno logovani na Facebook.

 

Ukoliko ste, primjera radi, boravili u Banjaluci ili nekom drugom gradu i na ovom popisu vidite baš taj grad, onda ste vjerovatno bezbjedni – možda se sami prijavili na Facebook koristeći lokalni wireless.

 

Ukoliko, pak, na listi postoji neki grad u kojem definitivno niste bili u navedenom terminu, onda vam je najbolja opcija promjene pristupnih podataka. Novi password riješit će problem, ali i pozvati na oprez prilikom narednog logovanja daleko od kuće. Oprez, u svakom slučaju.


(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!