željko komšić o formiranju vlasti i neodržanom sastanku

Ne znam ko je pravio od sastanka predstavu, biće kafa, Bože moj... A sa SDA sami nećemo...

Front28.02.19, 18:00h

Ne znam ko je pravio od sastanka predstavu, biće kafa, Bože moj... A sa SDA sami nećemo...
''Sami nećemo, to znači da DF sam neće ulaziti u tu vrstu, s nekom strankom, dijelom Bh. bloka može. Mi bismo u tom slučaju bili neki privjesak u toj priči'', ocijenio je

 

Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz hrvatskog naroda, kazao je danas za N1 da Demokratska fronta čiji je predsjednik, sama sigurno neće formirati vlast sa Strankom demokratske akcije.

 

On je kazao ne želi da DF bude privjesak u priči o vlasti.

 

''Sami nećemo, to znači da DF sam neće ulaziti u tu vrstu, s nekom strankom, dijelom Bh. bloka može. Mi bismo u tom slučaju bili neki privjesak u toj priči'', ocijenio je gost N1.

 

Danas je, podsjećamo, trebao biti održan sastanak delegacija stranaka koje čine Bh. blok, ali je ovaj susret odgođen.

 

''Jutros smo se dogovorili da popijemo kafu, nismo nas trojica blok. Ne znam ko je pravio od toga predstavu i namještao sjenu. Biće kafa Bože moj, i ja imam cijeli dan nekih obaveza kao i gospodin Nikšić. Zašto je neko to najavljivao kao sudbinski sastanak Bh. bloka, ja ne znam'', kazao je on.

 

Lider SBB-a Fahrudin Radončić jučer je prilikom gostovanja na N1 najavio raspad Bh. bloka.

 

''Očigledno on ima informaciju viška koju ja nemam. Imamo li problema? Nemamo, mislim da komuniciramo iskreno i učestalo. Biće prilike'', dodao je on.

 

O ideji neulaska Bh. bloka u vlast s ''nacionalnim strankama''.

 

''Mi smo već s nacionalnim strankama u vlasti kao Bh. blok. A-SDA je nacionalna stranka, istina je da DF nije u toj priči u Unsko-sanskom kantonu. I u Kantonu Sarajevo smo s nacionalnim strankama, Narod i pravda je stranka nastala iz druge nacionalne stranke. Ta priča da nećemo s nacionalnim strankama ne stoji, ja ne bih koristio taj termin'', poručio je.

 

Potom je ponovio da DF samostalno neće ulaziti u priču o vlasti.

 

 ''Plašim se samo da ću biti privjesak u toj priči. Zašto ulaziti u vlast zbog pozicija ako ne možete ništa uraditi? Stanje je takvo kakvo jeste, džaba plakati za prosutim mlijekom'', rekao je Komšić za N1.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još