U toku konstitutivna sjednica

Svečanom izjavom delegati PSBiH obavezali se na poštovanje Ustava BiH

Front28.02.19, 11:18h

Svečanom izjavom delegati PSBiH obavezali se na poštovanje Ustava BiH
Delegati bi u nastavku sjednice trebali osnovati klubove naroda te izabrati predsjedavajućeg i dopredsjedavajuće Doma naroda PSBiH

 

Na početku današnje konstitutivne sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine novoizabrani delegati dali su svečanu izjavu čime su se zakleli da će poštovati odredbe Ustava BiH i Općeg okvirnog sporazuma za mir BiH.

 

Izgovarajući svečanu izjavu zavjetovali su se na zaštitu i zauzimanje za ljudska prava i slobode te zaštitu interesa svih naroda i građana.

 

Do imenovanja novog rukovodstva Doma sjednicom predsjedava najstariji delegat koji je iz Kluba Srba Sredoje Nović (Savez nezavisnih socijaldemokrata - SNSD).

 

On je u obraćanju delegatima izrazio nadu da će unutar ovog doma, bez obzira na to iz kojeg naroda i partije dolazili te kakve političke stavove delegati imali, preovladavati tolerancija i međusobno uvažavanje.

 

Delegati bi u nastavku sjednice trebali osnovati klubove naroda te izabrati predsjedavajućeg i dopredsjedavajuće Doma naroda PSBiH.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!