Sastanak Trumpa i Kima u Vijetnamu

I to se dogodilo: Sjevernokorejski lider prvi put odgovorio na pitanje stranog novinara

Front28.02.19, 08:02h

I to se dogodilo: Sjevernokorejski lider prvi put odgovorio na pitanje stranog novinara
Američki predsjednik Donald Trump pohvalio je odnos sa sjevernokorejskim liderom, ponovivši nekoliko puta da "nema razloga za žurbu... brzina mi nije važna... Važno je da postignemo pravi sporazum"

 

Razgovori s američkim predsjednikom o nuklearnim pitanjima mogli bi uroditi dobrim rezultatima, izjavio je sjevernokorejski lider Kim Jong-un, odgovarajući prvi put na pitanje stranih novinara, javila je Hina a prenijeli mediji.

 

"Prerano je za prognoze, ali ne bih rekao da sam pesimist", odgovorio je sjevernokorejski čelnik na pitanje novinara Washington Posta o mogućem ishodu summita s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom.

 

"U ovom mi se trenu zaista čini da će rezultati biti dobri", dodao je Kim na kratkom brifingu s novinarima u hotelu Sofitel Legend Motropole Hanoi.

 

Američki predsjednik Donald Trump pohvalio je odnos sa sjevernokorejskim liderom, ponovivši nekoliko puta da "nema razloga za žurbu... brzina mi nije važna... Važno je da postignemo pravi sporazum".

 

"Jako mi je drago što neće biti testiranja", istaknuo je Trump, aludirajući na sjevernokorejsku pauzu u testiranju nuklearnih i interkontinentalnih raketa od 2017. godine.

 

Ponovio je također da Sjeverna Koreja po njegovom mišljenju može biti "ekonomska sila" ako dvije strane postignu sporazum".

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!