Predsjedavajući Skupštine KS pokrenuo inicijativu za izradu zakona

Konaković najavio 'moralnu obnovu' političke scene KS: Rigorozne kazne zbog stranačkog zapošljavanja!

Front27.02.19, 15:08h

Konaković najavio 'moralnu obnovu' političke scene KS: Rigorozne kazne zbog stranačkog zapošljavanja!
Ne isključujemo činjenicu da je moguće da u familiji članova raznih stranaka postoje časni i stručni ljudi, od kojih bi društvo imalo koristi, ali zapošljavanje mora biti javno i transparentno , kazao je Konaković

 

Zakon o suzbijanju nepotizama i stranačkog zapošljavanja ostavit će dubok trag u moralnoj obnovi nove političke scene u Kantonu Sarajevo - poručio je danas predsjedavajući Skupštine KS  Elmedin Konaković.   

 

Detektirajući niz problema u vezi stranačkog zapošljavanja te korupcije i nepotizma u tom segmentu društva, Konaković je danas na sjednici Skupštine pokrenuo inicijativu za izradu zakona kojim će se zaustaviti ti procesi.

 

Istakao je da zakon treba precizno definirati sankcije i rigorozne kazne za one koji zloupotrijebe ovlaštenja i na nepotrebna radna mjesta zaposle nestručne kadrove te na taj način nanesu nemjerljivu štetu sistemu.

 

- Ne isključujemo činjenicu da je moguće da u familiji članova raznih stranaka postoje časni i stručni ljudi, od kojih bi društvo imalo koristi, ali zapošljavanje mora biti javno i transparentno - kazao je Konaković.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još