Poznat uzrok

Počeo uviđaj radi požara na Gradskoj pijaci u Tuzli

Hronika27.02.19, 10:24h

Počeo uviđaj radi požara na Gradskoj pijaci u Tuzli
Veliki broj prodavača ostao je bez brojnih artikala za prodaju, a time i bez sredstava za život, nakon što je jučer oko 11.20 sati buknuo požar ogromnih razmjera i uništio skoro sve štandove i znatan dio infrastrukture pijace

 

Na Gradskoj pijaci u Tuzli, koja je jučer skoro uništena nakon velikog požara, jutros je počeo uviđaj da bi se ustanovilo što ga je izazvalo. 

 

Na teren su, po nalogu Kantonalnog tužilaštva, izašli inspektori MUP-a TK, te vještaci protivpožarne i elektro struke. Prema nezvaničnim informacijama požar je izazvala eksplozija jedne ili više plinskih boca na štandovima na kojima se prodavala konfekcija i plastična roba, ali ima mišljenja i da su se zapalile električne instalacije. 

 

 Veliki broj prodavača ostao je bez brojnih artikala za prodaju, a time i bez sredstava za život, nakon što je jučer oko 11.20 sati buknuo požar ogromnih razmjera i uništio skoro sve štandove i znatan dio infrastrukture pijace.

 

 Velika šteta pričinjena je i na nekim objektima oko Gradske pijace, pa će trebati vremena dok se štete saniraju, a tržnica ponovo proradi.

 

 Gradska uprava Tuzla jučer je odlučila da, kao prvu pomoć oštećenim prodavačima, iz budžeta izdvoji 55.000 maraka, a svima njima naredna četiri mjeseca štandove će iznajmljivati besplatno.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!