Uhapšeno 11 carinika

UIO povodom akcije 'Brend': Stojimo na rapolaganju Tužilaštvu BiH

Hronika26.02.19, 15:16h

UIO povodom akcije 'Brend': Stojimo na rapolaganju Tužilaštvu BiH
Iz UIO BiH ističu da u ovom trenutku još nisu zvanično obaviješteni od bilo koje institucije u BiH o službenicima UIO koji su privedeni, kao ni o mjerama koje su preduzete protiv njih

 

Iz Uprave za indirektno oporezivanje u Bosni i Hercegovini danas su potvrdili da u potpunosti podržavaju zakonit rad u svim oblastima, pa tako i u oblasti indirektnog oporezivanja. 



- U tom smislu UIO stoji na rapolaganju Tužilaštvu BiH i svim ostalim agencijama za provedbu zakonskih propisa u Bosni i Hercegovini - navode iz UIO BiH u povodu akcije kodnog naziva "Brend“ u kojoj su pripadnici državne Agencije za istrage (SIPA) uhapsili 11 carinika na graničnim prijelazima Gradiška, Šamac i Orašje, osumnjičenih za krivična djela primanja dara ili drugih oblika koristi. 



Iz UIO BiH ističu da u ovom trenutku još nisu zvanično obaviješteni od bilo koje institucije u BiH o službenicima UIO koji su privedeni, kao ni o mjerama koje su preduzete protiv njih. 



-U trenutku kada dobijemo zvanično obavještenje, UIO će postupiti u skladu sa zakonskim propisima - naglašavaju iz UIO BiH.
 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!