Okružni sud Banja Luka

Policajac osuđen za primanje mita: Tražio i primio novac kako ne bi izdao prekršajni nalog

Hronika25.02.19, 13:25h

Policajac osuđen za primanje mita: Tražio i primio novac kako ne bi izdao prekršajni nalog
Trbojević je krivično djelo počinio 11. marta prošle godine oko 18 sati u Kostajnici, u blizini graničnog prijelaza

 

Policajac Milan Trbojević je za traženje i primanje mita osuđen u Okružnom sudu u Banja Luci na uslovnu kaznu od godinu dana zatvora, koja se neće izvršiti ako u roku od tri godine ne počini novo krivično djelo. 

 

Trbojević je osuđen na osnovu optužnice koju je protiv njega podiglo Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala. 

 

- Osim uslovne, izrečena mu je i novčana kazna od 1.500 maraka, koju je dužan platiti u roku mjesec dana od pravosnažnosti presude. Ukoliko je u navedenom roku ne plati, Sud će narediti prinudno izvršenje. Novčana kazna može i da se zamijeni kaznom zatvora, a na način da se svakih 50 maraka zamijeni jednim danom zatvora - pojasnili su u Okružnom sudu u Banja Luci. 

 

Dodali su da je od policajca oduzeta i imovinska korist u iznosu 50 eura, koju je dobio izvršenjem krivičnog djela. 

 

Prema presudi, Trbojević je krivično djelo počinio 11. marta prošle godine oko 18 sati u Kostajnici, u blizini graničnog prijelaza. 

 

-On je tada, kao saobraćajni policajac, zaustavio vozilo na raskrsnici Novi Grad – Kozarska Dubica – Hrvatska, te prilikom kontrole od vozača tražio i primio novac. Novac je tražio kako ne bi izdao prekršajni nalog vozaču, a što je bio dužan po zakonu - navedeno je u presudi. 

 

Na tu presudu postoji mogućnost žalbe, javio je BIRN BiH.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!