o stanju u bh. politici

Komšić: Logika 'vječne opozicije' mogla bi ljevici doći glave

Front24.02.19, 10:27h

Komšić: Logika 'vječne opozicije' mogla bi ljevici doći glave
On je poručio da će se građani u jednom trenutku zapitati zašto uopće tako glasaju

 

Iako je opozicioni status u našem biračkom tijelu očito veoma popularan, bojim se da bi logika 'vječne opozicije' u političkom smislu mogla doći glave i ljevici i političkim strukturama koje se zalažu za multietničku BiH, kazao je Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz hrvatskog naroda u razgovoru za podgoričku Pobjedu.

 

On je poručio da će se građani u jednom trenutku zapitati zašto uopće tako glasaju.

 

''Jer građani će u jednom trenutku s pravom reći - dobro, pa zašto mi uopšte za vas glasamo?! Najzad, naivan je onaj ko misli da će Bh. blok na sljedećim izborima uspjeti osvojiti 51 procenat podrške i time steći pravo da sam napravi vlast'', procijenio je Komšić.

 

Podsjećamo, Nermin Nikšić, Željko Komšić i Predrag Kojović, predsjednici stranaka koje čine Bh. blok, poručili su početkom februara da neće koalirati sa Strankom demokratske akcije na Federalnom i državnom nivou.

 

(N1/DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 22

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još