Foto / Apokaliptičan prizor

Dok svi prate situaciju oko bure, more kod Splita potpuno se povuklo

Hronika23.02.19, 17:09h

Dok svi prate situaciju oko bure, more kod Splita potpuno se povuklo
Iako su bura i njen razorni učinak u potpunosti "ukrali" interes medija i javnosti, i ovaj je prirodno fenomen vrijedno zabilježiti

 

Jutros je more u Dalmaciji dostiglo najniži nivo u dosadašnjem toku godine, a sudeći prema dostupnim podacima, radi se o najizraženijoj oseci posljednjih nekoliko godina. 

 

Iako su bura i njen razorni učinak u potpunosti "ukrali" interes medija i javnosti, i ovaj je prirodno fenomen vrijedno zabilježiti.

 

Kako prenosi portal Dalmacijadanas.hr, prema službenim podacima s mareografa postavljenom na splitskom Institutu za oceanografiju i ribarstvo, minimum nivoa mora dogodio se u 11.15 sati, kada je na tamošnjoj mjernoj stanici dostigla kotu – 11,1 cm.

 

povuklo-se-more-u-splitu1

 

To je za čak 16 centimetara niže od dosadašnjeg rekordno niskog nivoa prije tri dana i više od 120 centimetara ispod najvišeg nivoa mora ove godine, koja je zabilježen 3. februara.

 

Povlačenje mora kod Splita prouzrokovalo je apokaliptične prizore.

 

Više fotografija pogledajte OVDJE.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!