video/ akademiku je zdravlje narušeno

Muhamed Filipović: Sve što ja kažem niko ne benda, govorili su 'šta ovaj stari hoće', a sve se pokazalo tačnim...

Hronika23.02.19, 11:40h

Muhamed Filipović: Sve što ja kažem niko ne benda, govorili su 'šta ovaj stari hoće', a sve se pokazalo tačnim...
Akademik Filipović je rekao da trenutna situacija u BiH veoma teška, jer smo mi pristali na podjelu BiH koja je neprirodna i nemoguća. Na to su pristali političke vođe

 

Gost Face TV-a je bio najstariji akademik, profesor pa i političar Muhamed Filipović. Emisija je realizovana uživo iz stana u kojem živi.


- Sve ono što ja kažem niko ne benda. Ja sam o svim problemima naše države i našeg naroda, napisao I govorio već davno. O svim pitanjima I problemima sam pisao, govorio, izrekao, nastojao da dohaberi do bilo koga sve to, ali ništa. Niko nije slušao niti čitao. Ali niko to nije čitao. Nije slušao. Govorili su "šta ovaj stari hoće?". I na kraju se sve to što sam rekao, pokazalo se tačno. Čim sam vidio da će Amerika uništiti komunizam, znao sam da će BiH biti predmet agresije.

 

Akademik Filipović je rekao da trenutna situacija u BiH veoma teška, jer smo mi pristali na podjelu BiH koja je neprirodna i nemoguća. Na to su pristali političke vođe.

 

- U toku je realizacija podjele BiH. Imali su na umu da dobiju za sebe državu prema svojim idejama. Ne znam zašto. Nikada nisu jasno ni obrazložili to. Krećemo se putevima za koje ne znamo kuda nas vode. Niko nikada nije rekao: čujte ljudi, muslimani, Bošnjaci, mi idemo ovim putem i ovo su nam ciljevi.

 

O čemu je još razgovarao Senad Hadžifejzović s akademikom Filipovićem, doznajte u video prilogu Face TV-a:

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još