Bez mnogo rasprave

Okončana finansijska blokada: Usvojen budžet FBiH za 2019. godinu

Front20.02.19, 17:14h

Okončana finansijska blokada: Usvojen budžet FBiH za 2019. godinu
Ovogodišnji federalni budžet odobren je u oba doma u ukupnom iznosu, predloženom iz Federalne vlade, od 2,65 milijardi KM

 

Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine odobrio je većinom glasova budžet Federacije za 2019. godinu na današnjoj konstituirajućoj sjednici u Sarajevu. 



Budući da je u januaru, budžet u istom tekstu većinom glasova odobrio i Predstavnički dom, stekli su se uvjeti za operativnost tog akta po objavi u Službenim novinama, odnosno za finansijsku deblokadu Federacije. 



U Domu naroda, budžet je danas odobren bez mnogo rasprave uz zaključak da prilikom njegovog rebalansa bude razmotren zahtjev za izdvajanje dva miliona KM za razvoj namjenske industrije u Unsko-sanskom kantonu. 



Ovogodišnji federalni budžet odobren je u oba doma u ukupnom iznosu, predloženom iz Federalne vlade, od 2,65 milijardi KM. 



Uz budžet je izglasan i propratni akt, Zakon o njegovom izvršenju.  

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još