NAKON ŠTO MU JE NADZORNI ODBOR DAO NEGATIVNU OCJENU

Pismo sarajevskih specijalaca: Ne damo komesara Halilovića! Od kada je on na čelu MUP-a, sigurnosna situacija puno je bolja!

Hronika15.02.19, 14:43h

Pismo sarajevskih specijalaca: Ne damo komesara Halilovića! Od kada je on na čelu MUP-a, sigurnosna situacija puno je bolja!
- Po naredbi policijskog komesara, Jedinica za podršku MUP-a KS dodatno pojačala prisustvo na terenu u vidu patrolne djelatnosti, kontrolnih punktova na području Kantona Sarajevo, što je u znatnoj mjeri poboljšalo sigurnosnu situaciju i stvorilo sigurno okruženje za građane KS - ističe se, između ostalog, u pismu sarajevskih policajaca

 

 

Policijski službenici Jedinice za podršku MUP-a Kantona Sarajevo uputili su otvoreno pismo za javnost kojim žele da iskažu podršku policijskom komesaru MUP-a KS Mevludinu Haliloviću, kojem je Nezavisni odbor dao negativnu ocjenu za rad.


Međutim, specijalci u Kantonu Sarajevo ne slažu se sa ovom ocjenom i traže nastavak Halilovićevog angažmana na poziciji policijskog komesara.


U pismu ističu:


"Napominjemo da je u proteklom periodu, odnosno otkad se na čelu Uprave policije MUP-a KS nalazi policijski komesar Mevludin Halilović, došlo do pozitivnih pomaka u našem radu. Posebno ističemo spajanje dviju jedinica u Sektor za policijsku podršku MUP-a KS u cilju što efikasnijeg djelovanja navedenih jedinica, zatim materijalno-tehničkom opremanju Sektora za policijsku podršku u vidu opreme, i to nabavke novih službenih vozila, vatrenog oružja – dugih cijevi, taktičkih prsluka, pancirnih ploča, kao i druge opreme koja je neophodna u obavljanju naših poslova i zadataka. Također, napominjemo da je u navedenom vremenu došlo i do pozitivnih pomaka u vidu unapređenja policijskih službenika kroz redovno unapređenje u viši čin, kao i u zasnivanju radnog odnosa za nove policijske službenike uz primjetno zadovoljstvo policijskih službenika".


U nastavku ističu i niz uspješnih akcija koje su provele navedene jedinice u vidu pretrage terena, kao i lociranja osoba te je tom prilikom, uz rukovodstvo policijskog komesara Mevludina Halilovića, prvi put došlo do pozitivne saradnje između više policijskih agencija u cilju lociranja i pronalaska navedenih osoba.


Na kraju pisma se posebno naglašava da je "po naredbi policijskog komesara, Jedinica za podršku MUP-a KS dodatno pojačala prisustvo na terenu u vidu patrolne djelatnosti, kontrolnih punktova na području Kantona Sarajevo, što je u znatnoj mjeri poboljšalo sigurnosnu situaciju i stvorilo sigurno okruženje za građane Kantona Sarajevo".


"U vezi sa svim navedenim, kao i mnoštvom drugih stvari, pružamo bezrezervnu podršku policijskom komesaru Mevludinu Haliloviću te se nadamo njegovom ostanku na čelu Uprave policije i stvaranju još boljih uvjeta za naš rad" - zaključuje se u pismu Jedinice za podršku MUP-a KS.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 31

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još