Slučaj još uvijek nije riješen

Muriz Memić poručio: Neka Dženanovog ubicu likvidiraju isto kao Gačića!

Hronika15.02.19, 10:10h

Muriz Memić poručio: Neka Dženanovog ubicu likvidiraju isto kao Gačića!
U dopisu Kantonalnog tužilaštva od 6. maja 2016. upućenog porodici Memić, u potpisu glavne tužiteljice Dalide Burzić, navodi se da je ovo Tužilaštvo 7. aprila otvorilo istagu protiv N.N. lica zbog krivičnog djela ubistva. Kasnije je ovaj slučaj prekvalifikovan u saobraćajnu nesreću

 

Danas se navršava tri godine otkako je preminuo Dženan Memić. Sedam dana nakon zadobivenih povreda u Velikoj aleji na Ilidži, Dženan je podlegao na UKCS-u. Do današnjeg dana nije sudski razjašnjeno kako je nastradao Dženan Memić. Prvostepenom presudom na Sudu Kantona Sarajevo oslobođeni su Ljubo i Bekrija Seferović, koje se teretilo za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je život izgubio Dženan Memić. Porodica Memić tri godine navodi da je Dženan ubijen, piše N1.

 

- Težak je dan i što je najgore ne daju nam da tugujemo. Mi smo trebali danas biti kući i tugovati, a umjesto toga moram ići u Tužilaštvo i davati izjavu. Moram na današnji dan Dalidi Burzić davati izjavu. Ovo je davno trebalo biti riješeno jer imaju živog svjedoka. Alisa Mutap je živa i zna istinu. To se nikada nije desilo da imate živog svjedoka i da slučaj nije riješen.
Alisa Mutap je tužiteljici Burzić saopštila. Alisu su sakrili i odveli u Tužilaštvo, dala je izjavu i sakrili su tu izjavu. Sakrili su i prvu rekonstrukciju, više ne postoji. Zato su radili i drugu rekonstrukciju jer im prva nije odgovarala - tvrdi Memić.

 

U dopisu Kantonalnog tužilaštva od 6. maja 2016. upućenog porodici Memić, u potpisu glavne tužiteljice Dalide Burzić, navodi se da je ovo Tužilaštvo 7. aprila otvorilo istagu protiv N.N. lica zbog krivičnog djela ubistva. Kasnije je ovaj slučaj prekvalifikovan u saobraćajnu nesreću.

 

Kantonalni komesar Mevludin Halilović je negativno ocjenjen za svoj rad. Vaš komentar?

 

Postavljam pitanje komesaru Mevludinu Halilovuću ako jedan policajac kaže da nije ovo saobraćajana nesreća, ako Hasan Dupovac šalje izvještaj prema krvnim deliktima, ako je zaključak obdukcije da je ubistvo, da je metalna šipka, ako tri policajca kažu da pretragom mjesta nisu pronašli far pored kuće Bekrije Seferovića - znači, pozivam Mevludina Halilovića da mu pokažem tri dokumenta. I zašto, kada ništa nije uradio, zašto mu je teško kada je dobio negativnu ocjenu.

 

Mislite li da komesar Halilović treba biti smijenjen?

 

Svakako da treba. Komesar je po službenoj dužnosti trebao nešto uraditi ako se tri godine priča da nije saobraćajna nesreća i ako njegovi policajci dokumentuju da se radi o ubistvu. Treba da uradi nešto po službenoj dužnosti i onda ga ne bi niko prozivao. Ako je u stanju komesar Halilović, on je školovan oficir, da neko nepismen vlada s njim i da manipuliše to je žalosno. Ratni profiteri vladaju i naređuju školovanim ljudima. Samo sam se jednom sreo s njim i rekao sam mu nemojte me izdati, čuo sam da ste pošten čovjek. On kaže da neće i vidimo šta se desilo.

 

Sad se on uhvatio slučaja Edina Gačića. Svaka čast momcima koji su bili na terenu što su riješili slučaj Gačića, a ja ću čestitati Haliloviću kada pronađu ubicu Dženana Memića. Neka ga isto onako likvidiraju.

 

Odgodili ste najavljene proteste za 16. februar. Kad će biti novi?

 

Javit ćemo kad će biti novi. Proteste smo otkazali iz ljudskih razloga zbog ove situacije (sa Gačićem) i EYOF-a.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)Komentari - Ukupno 23

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još