Planirana i dodjela medalja

Gašenjem Olimpijskog plamena danas završava EYOF 2019

Sport15.02.19, 08:39h

Gašenjem Olimpijskog plamena danas završava EYOF 2019
Svečana ceremonija zatvaranja EYOF-a 2019 bit će održana večeras u 19.30 sati ispred zgrade Gradske uprave u Istočnom Sarajevu

 

Gašenjem Olimpijskog plamena te oficijelnim i zabavnim programom danas će u Istočnom Sarajevu biti ozvaničen završetak Evropskog omladinskog olimpijskog festivala 2019 (EYOF). 

 

Predsjednik Skupštine Grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić kazao je jučer na pres-konferenciji da su priredili izuzetnu ceremoniju zatvaranja kako bi na veličanstven način zaključili dugogodišnji rad na pripremi i organizaciji EYOF-a. 

 

Istakao je da je u oficijelnom dijelu ceremonije, kojoj će prisustvovati svi takmičari, predstavnici olimpijskih nacionalnih komiteta, tri člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine te ostali predstavnici političkog i diplomatskog života u BiH, planirana dodjela medalja, primopredaja zastava te gašenje Olimpijskog plamena. 

 

Predsjednik Koordinacione komisije EYOF-a Jozef Liba naglasio je da su do sada dobili samo pozitivne utiske svih učesnika te da nisu imali nikakve pritužbe u vezi s organizacijom sportskih događaja. 

 

Predsjednik Liba je kazao da održavanje EYOF-a 2019 predstavlja jako dobar preduslov za budući razvoj zimskih sportova u BiH. 

 

Izrazio je nadu da će građani Sarajeva i Istočnog Sarajeva sutra pokazati gostoprimstvo kako bi se takmičari i ostali gosti ponovo vratili u Bosnu i Hercegovinu. 

 

Zamjenik direktora EYOF-a 2019 Natko Sudžuka istakao je da u organizacionom smislu sve protiče u najboljem redu te da do sada nisu imali nijednu grešku. 

 

Pozvao je sve građane Sarajeva i Istočnog Sarajeva, ali i iz drugih dijelova BiH da u što većem broju danas prisustvuju ceremoniji zatvaranja EYOF-a 2019.    

 

Svečana ceremonija zatvaranja EYOF-a 2019 bit će održana večeras u 19.30 sati ispred zgrade Gradske uprave u Istočnom Sarajevu.

 

(FENA/dg)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!