Saobraćajni haos

Novi snijeg stvorio poteškoće na Kupresu: Problem prave kamioni bez lanaca

Hronika11.02.19, 18:56h

Novi snijeg stvorio poteškoće na Kupresu: Problem prave kamioni bez lanaca
Meteorolozi upozoravaju kako će na Kupresu snijeg nastaviti padati i tijekom noći, a tijekom sutrašnjeg dana pojačat će bura, stoga je preporuka mjerodavnih službi da se na put ne ide bez prijeke potrebe

 

Novi snijeg nošen jakim vjetrom prouzrokovao je u ponedjeljak povremene zastoje na magistralnoj prometnici M-16 koja povezuje Kupres i Šujicu ispod naselja Donji Malovan.

 

 Prema informaciji iz Policijske postaje Kupres, višesatne zastoje uglavnom su prouzročili kamioni i tegljači koji nisu imali lance na pogonskim kotačima te su nakon intervencija policije i službi za održavanje prometnica zastoji u poslijepodnevnim satima deblokirani. 

 

Meteorolozi upozoravaju kako će na Kupresu snijeg nastaviti padati i tijekom noći, a tijekom sutrašnjeg dana pojačat će bura, stoga je preporuka mjerodavnih službi da se na put ne ide bez prijeke potrebe.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!