Bili zakazani za 16. februar

Porodica Memić zbog EYOF-a i ubistva policajca odgodila najavljene proteste

Hronika11.02.19, 17:04h

Porodica Memić zbog EYOF-a i ubistva policajca odgodila najavljene proteste
U dogovoru sa Drugom Policijskom upravom Centar, te nadležnim osobama iz MUP-a, došli smo do zaključka da je ovo ispravan postupak, te su nam se isti zahvalili na odgovornom razmišljanju

 

Porodica ubijenog Dženana Memića otkazala je najavljene proteste za 16. februar, javlja Patria.

 

"Protesti planirani pred Vrhovnim sudom trebali su imati samo jedan zahtjev, koji ovom prilikom postavljamo pred isti, a to je da u najkraćem vremenu donesu odluku o žalbi Kantonalnog tužilaštva u predmetu 'Dženan Memić'. Čekanje ove presude ustvari je blokiralo nastavak pravne bitke", poručili su organizatori protesta.

 

Porodica je saopćila da su se za otkazivanje protesta odlučili iz sljedećih razloga: 

 

"Uvažavajući naprijed navedeno, i sve ono čega ćemo se dotaći u obavještenju, naš advokat, gospodin Ifet Feraget, osoba u koju naša porodica ima puno povjerenje, insistirao je na otkazivanju planiranog skupa.

 

U dogovoru sa Drugom Policijskom upravom Centar, te nadležnim osobama iz MUP-a, došli smo do zaključka da je ovo ispravan postupak, te su nam se isti zahvalili na odgovornom razmišljanju.

 

Uzimajući u obzir i to da je u našem gradu i Istočnom Sarajevu zvanično otvoren EYOF na kojem učestvuje 1500 takmičara i veliki broj gostiju, mi ne želimo da svojim postupcima ugrozimo nivo njihove sigurnosti niti da dozvolimo nekome da zloupotrijebi naš skup.

 

Također je poznato da je ubijen policajac FUP-a Mahir Begić te da je ubica još uvijek na slobodi.

 

Mi smo posebno osjetljivi na bol zbog gubitka člana porodice. 

 

Ne želimo da otežavamo posao časnim policajcima, kojima je primarni problem u ovom momentu obezbijediti sigurnost građanima i uhvatiti ubicu.

 

Ovo je za nas jedna priča, priča o Dženanu, Selmi, Editi, Mahiru, Davidu, Adisu, Davoru,...

 

Sigurni smo da podrška građana i medija i ovog puta ne bi izostala, i na tome smo vam neizmjerno zahvalni.

 

Naredni skup ćemo zakazati kada se steknu uslovi. Pravda Za Dženana Memića."

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!