neka vas ne zavara toplo vrijeme

Očekuje nas novi snijeg, frontalni poremećaj sa zapada nosi drastične promjene

Hronika11.02.19, 08:09h

Očekuje nas novi snijeg, frontalni poremećaj sa zapada nosi drastične promjene
Najtopliji dio dana u jutarnjim satima. Očekivana temperatura zraka većinom između 4 i 10°C. Sa dolaskom padavina temperatura u opadanju

 

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno. Očekuje se prelazak frontalnog poremećaja koji dolazi sa zapada. Usloviće padavine i pad temperature zraka u cijeloj zemlji. U nizinama ispočetka kiša, a u višim područjima snijeg. 

 

U drugoj polovini dana usljed opadanja temperature zraka i u nizinama će kiša preći u susnježicu i snijeg i to u zapadnim, centralnim i istočnim područjima. Prognozirana količina padavina u Bosni se kreće između 15 i 30 litara po metru kvadratnom, u Hercegovini do 60 litara. Očekivana visina novog snijega je od 5 do 15 centimetara, na planinama i do 30 centimetara. Ispočetka jugo, a sa prolaskom fronta vjetar mijenja smjer na sjever. 

 

Najtopliji dio dana u jutarnjim satima. Očekivana temperatura zraka većinom između 4 i 10°C. Sa dolaskom padavina temperatura u opadanju.

 

U utorak u Bosni pretežno oblačno vrijeme. Slab snijeg u centralnim i istočnim područjima. U Hercegovini većinom pretežno vedro. Oblačno na sjeveru Hercegovine. Vjetrovito u cijeloj zemlji. Vjetar umjeren i jak sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu zemlje do 9°C.

 

U srijedu u Bosni pretežno oblačno vrijeme. Od večernjih sati i tokom noći na četvrtak prognozira se snijeg ili susnježica, u sjevernim područjima i kiša. U Hercegovini većinom pretežno vedro. Oblačno na sjeveru Hercegovine gdje se tokom noći na četvrtak očekuje susnježica ili snijeg. Vjetrovito u cijeloj zemlji. Vjetar u većem dijelu Bosne umjeren sjevernog smjera. Jak vjetar u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i 0°C, na jugu zemlje do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 3°C, na jugu zemlje od 4 do 7°C.

 

U četvrtak u većem dijelu zemlje oblačno. Umjerena naoblaka na jugu. U Bosni se većinom prognozira slab snijeg ili susnježica. U sjevernim područjima moguća je slaba kiša. Bez padavina u Hercegovini. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!