MINISTAR MUP-A KS

Admir Katica nakon ubistva u Tarčinu potvrdio: Ubijen je pripadnik FUP-a, radio je na obezbjeđenju!

Hronika09.02.19, 22:22h

Admir Katica nakon ubistva u Tarčinu potvrdio: Ubijen je pripadnik FUP-a, radio je na obezbjeđenju!
- Operativni centar MUP-a KS primio je obavijest u 18:20. Policajac je pripadnik FUP-a i radio je na obezbjeđenju - izjavio je Katica

 



Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo potvrdio je novinarima da je policajac čije je tijelo pronađeno u Suhodolu kod Tarčina pripadnik snaga Federalne uprave policije - koji je radio na obezbjeđenju objekta, prenosi N1. 


- Operativni centar MUP-a KS primio je obavijest u 18:20. Policajac je pripadnik FUP-a i radio je na obezbjeđenju. Vrši se uviđaj i radi se na rasvjetaljavnju okolnosti - izjavio je Katica. 


- Činjenica da se radi o smrti policajca svakako je potresna. Dat ćemo podršku u istrazi - poručio je Katica, koji se nalazi na mjestu događaja kao i federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara, komesar MUP-a KS Mevludin Halilović i premijer Kantona Sarajevo Edin Forto


- Teška noć je pred nama. Molim sve da misle na obitelj policajca koji je izgubio život i sačekaju zvanične informacije - napisao je premijer Forto na svom twiter nalogu. 


Uviđaj je u toku, a njime rukovodi Tužilaštvo Kantona Sarajevo.


(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još