Služba za zapošljavanje danas objavljuje

Posao za 571 nezaposlenog i pripravnički za 700 osoba: Sve što trebate znati o novom javnom pozivu

Hronika11.02.19, 08:12h

Posao za 571 nezaposlenog i pripravnički za 700 osoba: Sve što trebate znati o novom javnom pozivu
Javni pozivi zajedno sa aplikacijama za prijavu učešća za navedene programe bit će objavljeni na web stranici Javne ustanove “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo

 

U okviru Programa mjera za podsticaj zapošljavanja i održavanja više stope zaposlenosti u Kantonu Sarajevo, Javna ustanova “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” Sarajevo će danas, 11. februara, objaviti javne pozive za poslodavce sa područja Kantona Sarajevo po programima sufinansiranja zapošljavanja pripravnika sa VSS iI VŠS i “Posao za sve”

 

Planirana su sredstva od 2.400.272 KM za Program sufinansiranja zapošljavanja “Posao za sve” i zaposlenje 571 osobe, odnosno 6.720.000 KM za Program sufinansiranja zapošljavanja pripravnika sa VSS i VŠS putem kojeg će biti zaposleno 700 pripravnika, osoba koje se nalaze na evidenciji nezaposlenih Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

 

Javni pozivi zajedno sa aplikacijama za prijavu učešća za navedene programe bit će objavljeni na web stranici Javne ustanove “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo, www.szks.ba. Obavijest o javnim pozivima će biti objavljena i u dnevnim novinama.

 

Svi zainteresovani poslodavci, koji imaju namjeru učestvovati u programima, trebaju da pripreme svu potrebnu dokumentaciju kako bi na vrijeme podnijeli svoje aplikacije za učešće.

 

Javni pozivi će biti otvoreni za prijave do 28. februara ove godine, saopćeno je iz "Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo".

 

(FENA/md)

 

 Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još