Zlatko Miletić, Generalni sekretar DF-a

Artiljerija koju ovih dana intelektualne prelivode usmjeravaju protiv Željka Komšića je dno dna!

Front08.02.19, 12:16h

Artiljerija koju ovih dana intelektualne prelivode usmjeravaju protiv Željka Komšića je dno dna!
Na sceni, više nego ikada su upregnute plaćene tzv. intelektualne „glave“ da svim pa i najogavnijim riječima oblate sve što iole liči na civilizirani dijalog, na sve iza čega stoji princip, a ne tezgarenje i skupljanje šićara, na pokušaj da se ova zemlja učini normalnom i da na kraju i bukvalno opstane

 

Za razumjeti  je da se u političkoj borbi u zemlji kao što je naša i u trenutku kada se njena sudbina i bukvalno rješava – postoje različiti stavovi i prijedlozi kako doći do najboljeg rješenja i spasiti građane kolektivnog ludila, bezizlazja i masovnog egzodusa u civilizirane sredine - tvrdi Zlatko Miletić, generalni sekretar Demokratske fronte. 


Na sceni, više nego ikada su upregnute plaćene tzv. intelektualne „glave“ da svim pa i najogavnijim riječima oblate sve što iole liči na civilizirani dijalog, na sve iza čega stoji princip a ne tezgarenje i skupljanje šićara, na pokušaj da se ova zemlja učini normalnom i da na kraju i bukvalno opstane. Ne lezi vraže. Artiljerija koja je ovih dana od strane intelektualnih prelivoda usmjerena na predsjednika DF-a i člana Predsjedništva BIH Željka Komšića – dno je dna, komitska zavjera pojedinih minder intelektualaca i sarajevskog „sliku svoju ljubim“ političko - mafijaškog kruga. Ide se dotle da čuveno i britko pero, Nedžad Latić tvrdi da je izbornu kampanju DF-a i Željka Komšića finansirao niko drugi do Redžep Taip Erdogan! Bljutavo, neuvjerljivo, da ne kažem idiotski – je sve što je o Komšiću po nečijem nalogu napisao Latić. Naravno da takve stvari svoj epilog dobijaju tamo gdje im je mjesto – u nadležnim institucijama, ali ostaje gorak ukus gorčine, nevjerice da iko iole informisan, da ne kažem normalan - izvali takvu nepodopštinu. Ako je i od Latića – mnogo je! Pozivam i njega, kao i sve one koji iskazuju bilo kakvu sumnju u finansijsko poslovanje DF-a -  dođite, sve ćemo vam transparentno predočiti!


S druge strane, intelektualni „iznogud“ i čovjek koji mijenja stavove zavisno od visine honorara, prof. Tunjo Filipović, na svoju i sramotu vascijelog intelektualnog dunjaluka, takođe se okomio na Komšića, optužujući ga za “atentat“ na koalicionu vladu u Sarajevu. Filipović dovodi u pitanje legitimitet njegovog izbora za člana Predsjedništva, jer i Tunjo će ko i Čović reći da on nije „čistokrvni“ – legitimni predstavnik Hrvata. Podjećamo profesora da je Predsjedništvo BiH institucija u kojoj se ne objedinjuje samo politička volja sva tri naroda i nisu samo oni konstitucija države – već su to i Ostali i građani ove zemlje. O političkoj legitimaciji člana Predsjedništva BiH upravo odlučuje volja građana u skladu sa procedurama propisanim Ustavom BiH. Profesor spominje oporbene strukture u hrvatskom političkom korpusu, ko biva, eto on ne zna da su Čović i HDZ sve stranke hrvatske provinijencije stavili pod svoj kišobran. Koja oporba, dragi profesore? Ova Čovićeva ili ona Miletova u RS-u? I onda, svako mišljenje ili stav koji se ne slaže sa Filipovićevim i Latićevim nalogodavcima, treba satrati?


Neće ići, gospodo i drugovi!


Nama u Demokratskoj fronti, podjednako su blizu i Sarajevo i Tuzla, podjednako daleko Čovićevo i Dodikovo viđenje budućnosti Bosne i Hercegovine, kao i svih nacionalnih stranaka. I dalje ćemo na principijelnim osnovama, naravno uvažavajući značaj trenutka u kojem se nalazimo, nastaviti borbu za građansku državu i borbu protiv sada već otvorenih neprijatelja takve zemlje, bez obzira na cijenu.


P.S. Da nam je Erdogan platio kampanju, našlo bi se vjerovatno para i za „nezavisne intelektualce“ pa bi i tekstovi, poput već pomenutih, bili puno afirmativniji, kako za Komšića tako i za DF! 


Para nemamo, obraz ne damo! - piše Miletić u saopćenju za javnost.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 18

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još