PRIČE IZ SARAJEVSKE ŽIČARE

Premijera pozorišne predstave koja će oduševiti djecu - 'Je li to samo san?'

Kultura07.02.19, 11:39h

Premijera pozorišne predstave koja će oduševiti djecu - 'Je li to samo san?'
Za sve one koji 1. marta ne budu mogli prisustvovati premijeri, prva repriza predstave je 2. marta u 18 sati, a druga repriza 3. marta u 12 sati. Ulaznice su dostupne u sistemu www.kupikartu.ba i njihovim prodajnim mjestima po cijeni od 6 KM

 

 

 

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu “Novo Sarajevo”, 1. marta u 18 sati, premijerno će biti izvedena predstava za djecu “Je li to samo san?“ (Priče iz sarajevske žičare). Riječ je o edukativnoj predstavi autorice Žanete Trišić-Bajramović, koja na interesantan i bajkoviti način opisuje važnost sarajevske žičare za naš grad i kako se ona prožima kroz historijsko-kulturni život Sarajeva.


Predstava je realizirana u koprodukciji Udruženja “Medija-Art” i “Mundo Mondo”, te Centra za djecu i omladinu “Novo Sarajevo”, a namijenjena je djeci uzrasta od 6 do 12 godina.


Režiser predstave Mario Drmać je istakao da bi ovu predstavu obavezno trebali pogledati svi učenici iz Kantona Sarajevo jer je veoma poučna, zabavna i interesantna.


- Žaneta Trišić-Bajramović je kroz čudnovate zgode bake i djeda, dječaka i djevojčice ponovo oživjela sarajevsku legendu. Kroz vožnju žičarom likovi u predstavi otkrivaju postoje li vile i jesu li one samo san? - rekao je Drmać.

 

je-li-to-samo-san-predstava


Glumci Dina Mušanović i Adis Omerović povest će mališane na uzbudljivu „vožnju“ sarajevskom žičarom na kojoj će moći saznati zanimljive priče i legende o sarajevskim mostovima, ćuprijama, sokacima, muzejima, mahalama, kulama, česmama i samoj žičari. Predstava obiluje humorom, plesom, muzikom, a u njoj će zasigurno uživati djeca i odrasli.


- Ovo će mi biti prva predstava za djecu i drago mi je da radim u ovako maštovitoj i pozitivnoj ekipi. Adisa poznajem dugi niz godina i već smo jednom lijepo sarađivali. Mario i ja smo također već radili zajedno, ali ovaj put smo u drugačijem odnosu – režiser i glumica - kazala je Dina Mušanović.


Za sve one koji 1. marta ne budu mogli prisustvovati premijeri, prva repriza predstave je 2. marta u 18 sati, a druga repriza 3. marta u 12 sati. Ulaznice su dostupne u sistemu www.kupikartu.ba i njihovim prodajnim mjestima po cijeni od 6 KM.


Predstavu su finansijski podržali Turistička zajednica Kantona Sarajevo i Gradska uprava Grada Sarajeva, a partneri u realizaciji predstave su JU Međnarodni centar za djecu i omladinu “Novo Sarajevo i marketing agencija “Republic” iz Sarajeva.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!