puno problema u saobraćaju

Obustavljen saobraćaj na ulazu u Bugojno zbog izlijevanja Vrbasa, a zbog nabujale Plive...

Hronika04.02.19, 08:06h

Obustavljen saobraćaj na ulazu u Bugojno zbog izlijevanja Vrbasa, a zbog nabujale Plive...
Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju

 

Zbog izlijevanja rijeke Vrbas obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno na ulazu u Bugojno. Za vrijeme ove obustave, saobraćaj se preusmjerava na alternativne pravce kroz naselja Kula i Kandija. 

 

Zbog izlijevanja rijeke Plive vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom na magistralnom putu M-5 Mrkonjić Grad – Jajce u mjestu Jezero. 

 

Zbog kišnih padavina i snijega koji se topi povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz. Posebno se skreće pažnja na puteve: Jablanica-Mostar-Doljani, Stolac-Neum, Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini, Mrkonjić Grad-Crna Rijeka, Jajce-Banja Luka i Turbe-Skender Vakuf-Karanovac. Savjetuje se opreznija vožnja. 

 

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. 

 

Na GP Brčko-Gunja, zbog nestabilnosti mosta obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi-Dvor. 

 

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz IC BiHAMK-a. 

 

(FENAmr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!