Učestvovale najveće zvijezde regiona

Održana dodjela MAC nagrada u Beogradu: Evo ko je sinoć trijumfovao

Showbizz30.01.19, 11:44h

Održana dodjela MAC nagrada u Beogradu: Evo ko je sinoć trijumfovao
Sve pjesme koje su se borile za MAC nagrade nominovane su od strane radio stanica iz Regiona, a publika je glasala putem online glasanja

 

Dodjela regionalnih muzičkih nagrada, Music Awards Ceremony, održana je sinoć u beogradskoj Štark areni. U okviru ovog takmičenja učestvovale su neke od najvećih muzičkih zvijezda iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

 

U kategoriji moderne dence numere dobitnik priznanja su Rasta i Magla bend, dok su Tropico i Leksington osvojili nagradu za najbolje pop pjevače. Dobitnici rep nagrade su Sennidah i rep grupa Who See, dok su Bajaga i Parni valjak osvojili nagradu u kategoriji za najbolje rok muzičare.


Nagradu za koncert godine dobio je Aca Lukas zbog svog koncerta koji je održao upravo u ovoj areni, a Karolina Gočeva, Sanja Ilić i Balkanika su dobitnici nagrada za najbolju etno-new world numeru. Milica Pavlović odnijela je priznanje za najbolju modernu i tradicionalnu folk numeru. Jelena Karleuša i Aca Lukas te Emina Jahović i Željko Joksimović osvojili su nagradu za najbolju kolaboraciju.

 

Podsjećamo, sve pjesme koje su se borile za MAC nagrade nominovane su od strane radio stanica iz Regiona, a publika je glasala putem online glasanja. Organizatori MAC-a i ekipa iz produkcije Skymusic, kazali su da je interesovanje glasača i publike prevazišlo sva njihova očekivanja, pa su s toga najavili da će i u buduće nastaviti MAC priču.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!