bh. dijaspora u švedskoj skupljala novac za pomoć

Josip Pejaković danas treba biti operisan, spašava nogu od amputacije: Operisat će ga Sarajlija u Münchenu

Hronika30.01.19, 08:13h

Josip Pejaković danas treba biti operisan, spašava nogu od amputacije: Operisat će ga Sarajlija u Münchenu
- Josip je trenutno u bolnici u Njemačkoj, gdje čeka operaciju koja će mu spasiti nogu od amputacije. Socijalno osiguranje koje ima u BiH nije mu odobrilo plaćanje troškova ove operacije, navedeno je u apelu

 

Švedski Radio Göteborg prenio je apel Facebook grupe “20 kruna za čovjeka”, kako bi se Bosanci i Hercegovci sa adresom u toj skandinavskoj zemlji odazvali apelu za pomoć Josipu Pejakoviću, doajenu bh. glumišta, koji je već duže vrijeme teško bolestan. Prema informacijama koje su podijelili članovi te grupe, ali i Facebook stranica ovog radija, Pejaković je trenutno na liječenju u Njemačkoj, a danas bi trebao biti podvrgnut operativnom zahvatu.


Karta za predstavu


- Josip je trenutno u bolnici u Njemačkoj, gdje čeka operaciju koja će mu spasiti nogu od amputacije. Socijalno osiguranje koje ima u BiH nije mu odobrilo plaćanje troškova ove operacije, navedeno je u apelu.

 

Operacija košta 35.000 eura, a do sada je skupljeno 15.000. Prema informacijama s Facebook stranica koje prikupljaju pomoć, akcija će trajati do 31. januara, a operaciju će izvršiti čuveni hirurg Milomir Ninković, Sarajlija koji živi i radi u Münchenu.

 

Pejaković se prvo liječio u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), a sredinom prošle godine, na svoju inicijativu, napustio je KCUS i nastavio liječenje u Zagrebu. Prema ranije objavljenim informacijama, Pejaković je imao složenu operaciju na abdomenu, što je prouzrokovalo niz drugih problema u vezi sa srcem.

 

Ostatak teksta čitajte ovdje

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!