demant iz komore diplomiranih inžinjera medicinske radiologije u fbih

I dalje bura oko KCUS-A: Tražimo izvinjenje! Nije istina da su se potpisivale članske knjižnice radi boljeg radnog mjesta...

Hronika29.01.19, 21:17h

I dalje bura oko KCUS-A: Tražimo izvinjenje! Nije istina da su se potpisivale članske knjižnice radi boljeg radnog mjesta...
Takve tvrdnje, nanose izrazitu štetu zdravstvenim profesionalcima koji svoj rad obavljaju čestito i odgovorno, te se ovakvim istupima, preko zdravstvenih kadrova želi nanijeti šteta zdravstvenim ustanovama

 

Odlukom predsjedništva Komore diplomiranih inžinjera medicinske radiologije u FBiH, oštro reagujemo na netačne tvrdnje pojedinih zastupnika u Skupštini Vlade Kantona Sarajevo, koje su 25.01.2019.g. iznesene u okviru podnošenja izvještaja o radu i finansijskom poslovanju zdravstvenih ustanova Kantona Sarajevo.

 

Naime, neprofesionalno je i neetično od strane zastupnika iznositi neistine da su medicinske sestre-tehničari i drugi zdravstveni radnici bili uslovljavani potpisivanjem članskih knjižica za pristup određenim partijama, a kako bi dobili bolje radno mjesto i koeficijent visoke stručne spreme.

 

Takve tvrdnje, nanose izrazitu štetu zdravstvenim profesionalcima koji svoj rad obavljaju čestito i odgovorno, te se ovakvim istupima, preko zdravstvenih kadrova želi nanijeti šteta zdravstvenim ustanovama.

 

Zahtjevamo da se zatupnici javno izvine Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, jer je ovdje jasno prozvana navedena institucija i poručujemo im, da se u narednom periodu pozabave priznavanjem visoke stručne spreme svim zdravstvenim kadrovima koji su završili Fakultet zdravstvenih studija, adekvatno ih uvrste u zdravstveni sistem,  te usklade standarde i normative prema Evropskim standardima  priopćili su predsjednik KP KDIMR u Sarajevu Safet Hadžimusić, mr.dipl.ing.med.radiol. i predsjednik KDIMR u FBiH Teufik Orahovac, mr. dipl.ing.med.radiol.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)
                                                                                                


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 19

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još