Uhapšen krajem oktobra 2018.

Produžen pritvor Srećku Trifkoviću, koji se dovodi u vezu s ubistvom sarajevskih policajaca

Hronika28.01.19, 13:31h

Produžen pritvor Srećku Trifkoviću, koji se dovodi u vezu s ubistvom sarajevskih policajaca
Pritvor osumnjičenom Trifkoviću je produžen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke i prikriti dokaze

 

Odlučujući o prijedlogu Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS), Kantonalni sud Sarajevo (KSS) produžio je pritvor Srećku Trifkoviću (1985.) koji se dovodi u vezu s ubistvom sarajevskih policajaca - Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, te krivičnim djelom teške krađe, potvrđeno je Feni u Tužilaštvu KS.

 

Pritvor osumnjičenom Trifkoviću je produžen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke i prikriti dokaze, te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i opasnosti da bi njegovim boravkom na slobodi moglo doći do uznemirenja javnosti.

 

Trifković je uhapšen krajem oktobra 2018. godine. On je i jedan je od optuženika u predmetu 'Volan' koji se vodi na Sudu BiH, a kojim je obuhvaćeno više od 20 osoba koje se terete za krađe automobila na području Sarajevskog, Hercegovačko-neretvanskog i Tuzlanskog kantona, kao i na području Istočnog Sarajeva u periodu od 2011. do 2017. godine. 

 

Adis Šehović i Davor Vujinović, pripadnici MUP-a KS, ubijeni su 26. oktobra u sarajevskom naselju Alipašino Polje. Šehović je podlegao na mjestu događaja, dok je usljed zadobijenih povreda, Vujinović preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!