DA LI SADA SLIJEDE SMJENE DIREKTORA?

Nakon burne sjednice Skupštine KS: Zašto su pali svi izvještaji javnih preduzeća i zdravstvenih ustanova - osim dva?!

Front26.01.19, 09:15h

Nakon burne sjednice Skupštine KS: Zašto su pali svi izvještaji javnih preduzeća i zdravstvenih ustanova - osim dva?!
Ovakva praksa podsjeća na ponašanje tzv. Alijanse za promjene iz 2000. godine, koju je narod zbog bahatosti i nezakonitih smjena rukovodilaca prozvao „alijansom za potjere“ i nakon samo dvije godine autokratske vladavine poslao u opoziciju, ističe se u saopštenju KO SDA

 

 

Jučerašnja sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, na kojoj su razmatrani izvještaji komunalnih, kantonalnih javnih preduzeća i zdravstvenih ustanova za 2017. godinu, potvrdila je da nova vlast u Kantonu Sarajevo poštuje samo jedan princip – smijeniti sve, tvrdi se u reakciji Kantonalnog odbora SDA povodom dešavanja na ovoj sjednici.


Bez obzira što su sva preduzeća u izvještajnom periodu poslovala pozitivno, a neka postigla izvanredne rezultate, zastupnici pozicije nisu podržali nijedan, osim izvještaja KJKP „Pokop“ i izvještaja Opće bolnice „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ čiji su direktori iz SBB-a, iako je rezultat ovih preduzeća bio prosječan.


Osim nepoštovanja rada i rezultata u „šestorci“ su demonstrirali elementarno nepoznavanje propisa i načina funkcionisanja javnih preduzeća. Nisu željeli uvažiti nijedno racionalno obrazloženje, a u svojim izlaganjima nisu iznijeli nijedan valjan argument.


Nakon neusvajanja izvještaja očekuju se smjene upravljačkih struktura preduzeća, što je, budući da su ista poslovala pozitivno, moguće samo najgrubljim pravnim nasiljem, koje će proizvesti pravni nered i materijalnu štetu u javnom sektoru u Kantonu Sarajevo.


Ovakva praksa podsjeća na ponašanje tzv. Alijanse za promjene iz 2000. godine, koju je narod zbog bahatosti i nezakonitih smjena rukovodilaca prozvao „alijansom za potjere“ i nakon samo dvije godine autokratske vladavine poslao u opoziciju, ističe se u saopštenju KO SDA.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još