Ogroman 'ulov'

Na graničnom prelazu Bosanska Gradiška zaplijenjeno više stotina kilograma droge

Hronika25.01.19, 15:22h

Na graničnom prelazu Bosanska Gradiška zaplijenjeno više stotina kilograma droge
Navedena količina opojne droge marihuana - „skunk“ na ilegalnom narko-tržištu u zemljama EU dostiže cijenu veću od 2 miliona KM

 

Aktivnosti su po nalogu Tužilaštva BiH realizirali policijski službenici SIPA-e u saradnji sa kolegama iz Granične policije, te podršku UIO i OSA BiH. Dvije osobe su lišene slobode.

 

Djelujući po nalogu Tužilaštva BiH, policijski službenici SIPA-e su na graničnom prijelazu Gradiška, u kamionu koji je prevozio robu u pravcu R Hrvatske, otkrili i zaplijenili oko 30 paketa sa opojnom drogom marihuana „skunk“, čija će količina biti detaljno utvrđena, a procjenjuje se na više stotina kilograma.

 

Po dolasku na granični prijelaz policijski službenici Granične policije i SIPA-e su zaustavili i izdvojili kamion, da bi detaljnim pregledom među ostalom robom bila otkrivena velika količina opojne droge. 

 

Navedena količina opojne droge marihuana - „skunk“ na ilegalnom narko-tržištu u zemljama EU dostiže cijenu veću od 2 miliona KM.

 

Dvije osobe su lišene slobode te će biti predate postupajućem tužiocu koji će nakon ispitivanja osumnjičenih donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

 

Navedena zapljena je četvrta velika zapljena opojne droge marihuana - „skunk“ u količini većoj od 200 kilograma u proteklih 12 mjeseci, koju su realizirali Tužilaštvo BiH i partnerske policijske i sigurnosne agencije. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!