afera o nezakonitom zapošljavanju trese dom zdravlja bihać

Osim dr. Anele Kasumović, uhapšeni i Adnan i Nermana Lipovača: Direktoricu se tereti da je po radnom mjestu uzimala čak...

Hronika25.01.19, 12:12h

Osim dr. Anele Kasumović, uhapšeni i Adnan i Nermana Lipovača: Direktoricu se tereti da je po radnom mjestu uzimala čak...
- U policijskoj akciji, tri lica su lišena slobode i to direktorica Doma zdravlja Bihać Anela Kasumović - Softić, te zaposlenici te ustanove Nermana Lipovača i Adnan Lipovača

 

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) detašman Bihać izvršili su danas pretres prostorija Doma zdravlja u Bihaću, a akcija je provedena po nalogu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona (USK). 

 

- U policijskoj akciji, tri lica su lišena slobode i to direktorica Doma zdravlja Bihać Anela Kasumović - Softić, te zaposlenici te ustanove Nermana Lipovača i Adnan Lipovača zbog postojanja osnova sumnje da su počinili produženo krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja i primanja dara ili drugih oblika koristi - rekla je glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva USK-a Irena Marianović. 

 

Iz Kantonalnog tužilaštva je istaknuto i kako se osumnjičenoj Aneli Kasumović – Softić na teret stavlja da je tokom prošle i početkom ove godine uz pomaganje druga dva lica na nezakonit način zaposlila veći broj lica, te da je zauzvrat primila novčane iznose od 3.000 do 5.000 eura po radnom mjestu. 

 

- Lica koja su danas lišena slobode, bit će predana u prostorije Federalne uprave policije detašman Bihać radi dalje kriminalističke obrade. Kompletnom akcijom rukovodi tužilački tim Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona - dodala je Marianović. 

 

Nakon kriminalističke obrade, bit će odlučeno da li će se ići prijedlogom za određivanje  pritvora pred nadležnim sudom, te će tada osumnjičena lica biti predana u prostorije Kantonalnog tužilaštva USK.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!