Delegacija Evropske unije u BiH o namjerama SDA

Ultimatumi i preispitivanja ustavnog okvira BiH neće olakšati formiranje vlasti u ključnom trenutku za put zemlje ka EU

Front24.01.19, 19:48h

Ultimatumi i preispitivanja ustavnog okvira BiH neće olakšati formiranje vlasti u ključnom trenutku za put zemlje ka EU
Ponovno urgiramo sve političke stranke da se na konstruktivan način angažiraju kako bi osigurale provedbu izbornih rezultata, da bi se krenulo naprijed sa prijeko potrebnim reformama, saopćeno je iz Delegacije EU u BiH

 

Delegacija Evropske unije/Ured specijalnog predstavnika EU u Bosni i Hercegovini, u suglasju sa šefovima misija zemalja članica EU u Bosni i Hercegovini, izjavljuju sljedeće:

 

"Pozivamo sve političke stranke da se suzdrže od političkih manevara u cilju skretanja pažnje sa stvarnih problema sa kojima se suočava Bosna i Hercegovina.

 

Polarizirajući ultimatumi i potezi, uključujući preispitivanja ustavnog okvira zemlje, neće olakšati formiranje vlasti u ključnom trenutku za put zemlje ka EU.

 

Ponovno urgiramo sve političke stranke da se na konstruktivan način angažiraju kako bi osigurale provedbu izbornih rezultata, da bi se krenulo naprijed sa prijeko potrebnim reformama."

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!