Predsjedništvo BiH nastavilo da dijeli budžetsku rezervu

Dodik pomaže obnovu stadiona, Džaferović kupio vazdušnu pušku: Nema zastoja kad je u pitanju trošenje!

Front21.01.19, 11:25h

Dodik pomaže obnovu stadiona, Džaferović kupio vazdušnu pušku: Nema zastoja kad je u pitanju trošenje!
Članovi Predsjedništva BiH te predsjedavajući Savjeta ministara BiH i njegovi zamjenici svake godine u budžetu imaju određen iznos novca koji imaju pravo da podijele na osnovu zahtjeva za pomoć koji svakodnevno stužu u njihove kabinete

 

U Predsjedništvu BiH nema dogovora oko imenovanja predsjedavajućeg Savjeta ministara, ali u ostalim odlukama, poput trošenja budžetske rezerve – nema zastoja.


Tako su srpski i hrvatski članovi Predsjedištva BiH, Milorad Dodik i Šefik Džaferović, na sjednici 25. decembra podijelili ukupno 33.000 KM iz tekuće budžetske rezerve budžeta institucija BiH za 2018.

 

Džaferović je potrošio ukupno 10.500 KM tako što je po 1.000 maraka dao najboljim studentima Filozofskog falulteta Pale Dušanu Pejiću, Prirodno – matematičkog fakulteta Sarajevo Demiru Papiću, Fakulteta humanističkih nauka iz Mostara Maidi Husnić, Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu Abdulahu Jašareviću, Islamskog pedagoškog fakulteta Zenica Enizu Patkoviću. Džaferović je istovremeno platio 5.500 KM Streljačkom klubu osoba s invaliditetom iz Zenice, na ime pomoći za nabavku vazdušne puške.

 

Milorad Dodik je svojim odlukama podijelio ukupno 22.500 KM iz tekuće budžetske rezerve. Tako je 5.000 KM pripalo Srpskoj pravoslavnoj crkvenoj opštini Zvornik Stari grad – Hram rođenja Svetog Jovana preteče i krstitelja Gospodnjeg, na ime pomoći za obnovu zvorničkog hrama starog 199 godina.


Fudbalski klub Ozren - Semizovac dobio je 10.000 KM na ime pomoći za obnovu i adaptaciju stadiona i svlačionica, a Srpskom prosvjetnom i kulturnom društvu „Prosvjeta“ Banjaluka pripalo je 2.500 KM kao podrška i pomoć za realizaciju planiranih projekata.

 

Gorska služba spašavanja Jahorina dobila je od Dodika 5.000 KM kao podrška i pomoć za rad te službe, objavljeno je u Službenom glasniku BiH.

 

Inače, članovi Predsjedništva BiH te predsjedavajući Savjeta ministara BiH i njegovi zamjenici svake godine u budžetu imaju određen iznos novca koji imaju pravo da podijele na osnovu zahtjeva za pomoć koji svakodnevno stužu u njihove kabinete.

 

(Srpskainfo.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!