VIDEO/ Ključa Beograd, popularni glumac zapalio Srbiju

Nikola Kojo sasuo predsjedniku: Ne plaćamo te, Vučiću, da nas vrijeđaš i ponižavaš, nazivaš bagrom i ološem... Došao ti je kraj!

Front19.01.19, 19:34h

Nikola Kojo sasuo predsjedniku:  Ne plaćamo te, Vučiću, da nas vrijeđaš i ponižavaš, nazivaš bagrom i ološem... Došao ti je kraj!
Ne plaćamo te da nas vrijeđaš i ponižavaš, da nas nazivaš bagrom i ološem, da budeš i sudija i novinar i advokat i selektor i inspektor i akušer i babica. Zaustavio si nam život na neodređeno vrijeme, ali sada je tome došao kraj - rekao je Kojo

 

 

 

- Prvorođenom trebaju bijesni i ljuti, poručio je u svom obraćanju Aleksandru Vučiću na protestu protiv nasilja, koji se večeras održava u Beogradu, glumac Nikola Kojo.


- Žao mi je, Prvorođeni, nećemo pripitomljavati policiju, jer je to policija koja nas čuva. Nećemo RTS da gađamo jajima jer je to naš javni servis, koji mi plaćamo, a koji si ti kidnapovao kao i sve ostalo u ovoj zemlji - poručio je Kojo, prenosi Nedeljnik.rs.


- Aleksandre Vučiću, ovo je kraj - nastavio je Nikola Kojo.


- Izvršio si svoj blickrig, svoj atak na kapital, pamet i resurse ovog naroda. Uspeo si, vrhunski si obavio posao. Koristio si naš novac, nedostatak hrabrosti i spremnosti da se odupremo tvojoj hajdučiji i bahatosti. Silovao si kompletno stanovništvo svojim konferencijama za štampu. Silovao si vađenjem djece iz smetova, rušenjem Savamale, Er Srbijom, Kopernikusom, helikopterom... Prekratka je ova noć da sve nabrojim - kazao je Kojo.

 

1-od-pet-miliona-protesti-beograd


Nijedan narod ne bi smio ovo da istrpi, ocijenio je on i nastavio obraćanje Vučiću.


- Suspendovao si pravo i pravdu i pogazio i pogasio sve institucije. Riješio si da budeš i institucija i zakon i pravda. Zapušio si nam protok energije, ljubavi i radosti. Zaboravio si da si ti naš službenik. Ne plaćamo te da nas vrijeđaš i ponižavaš, da nas nazivaš bagrom i ološem, da budeš i sudija i novinar i advokat i selektor i inspektor i akušer i babica. Zaustavio si nam život na neodređeno vrijeme, ali sada je tome došao kraj - rekao je Kojo.


Zahtjevi nisu besmisleni, ovo nije u rangu mangupa koji pozovu lift pa pobjegnu, ocijenio je on.


- Jedini i pravi cilj si ti - naveo je Kojo. 


- Objasni svojim dvojranima da polože oružje i lažne diplome. Za nas ne brini, mi imamo još par zadataka - da objasnimo biračima šta si uradio. Vi niste partija, nego organizovana kriminalna interesna organizacija. Idemo do kraja, do građanske neposlušnosti, i da sve partije napuste svako tijelo gdje se nalazi tvoja stranka.


Kojo je svoje obraćanje završio riječima: "Spasiba za družbu", prenosi Nedeljnik.rs.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 Komentari - Ukupno 22

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još