NAKON BANJALUKE, PROTEST U DEMOKRATSKOJ DRŽAVI

'Klinac iz geta' u centru Beča: Predvođeni Suzanom Radanović, okupili se članovi grupe 'Pravda za Davida'

Hronika19.01.19, 17:30h

'Klinac iz geta' u centru Beča: Predvođeni Suzanom Radanović, okupili se članovi grupe 'Pravda za Davida'
Skup je protekao na miran način, a tačno u 15:00 sati okupljeni su pustili pjesmu "Klinac iz geta" te zajedno u glas pjevali refren pjesme sa pesnicama podignutim u vazduh

 

 

 

Nekoliko članova grupe "Pravda za Davida" danas se okupilo u centru Beča sa transparentima i napisima "Pravda za Davida", "Pravda za svu djecu", javlja N1.


Predvođeni majkom stradalog Davida, Suzanom Radanović, nekoliko desetina članova i pristalica grupe "Pravda za Davida" okupilo se u centru Beča kako bi tražili pravdu u slučaju smrti banjalučkog mladića Davida Dragičevića, ali i mladića iz Sarajeva Dženana Memića.


Kako su kazali, tu su da pokažu kako se "protest može iskazati na miran i dostojanstven način u normalnoj demokratskoj zemlji".


Skupu je nazočilo nekoliko desetina ljudi, a mogli su se čuti povici "Pravda" i "Birajmo život".


Također, nekoliko austrijskih medija je ispratilo skup i pokazalo interes za ovaj slučaj.


Skup je protekao na miran način, a tačno u 15:00 sati okupljeni su pustili pjesmu "Klinac iz geta" te zajedno u glas pjevali refren pjesme sa pesnicama podignutim u vazduh.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!