U pozadini i zastava BiH

Dodik i Cvijanović 'zakukali' Putinu: BiH uslovljava formiranje institucija putem ka NATO-u!

Front17.01.19, 19:36h

Dodik i Cvijanović 'zakukali' Putinu: BiH uslovljava formiranje institucija putem ka NATO-u!
Zanimljivo je da je na sastanku, koji je održan u Palati Srbija, pored zastava Srbije i Rusije, istaknuta i zastava BiH

 


Predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarali su danas sa Vladimirom Putinom u Beogradu.

 

Ranije je Dodik kazao da će razgovarati o saradnji Rusije i entiteta RS.

 

Zanimljivo je da je na sastanku, koji je održan u Palati Srbija, pored zastava Srbije i Rusije, istaknuta i zastava BiH.

 

Dodik je u razgovoru s Putinom izrazio zadovoljstvo zbog razvoja zajedničkih projekata Rusije i RS-a i naglasio da Republika Srpska želi da učestvuje u Turskom toku.

 

Dodik je rekao da RS, u skladu s tim. priprema projektnu dokumentaciju jer je za nju to vrlo važno. On je rekao da Republika Srpska sa ruskim kompanijama radi termoelektrane u RS, što je takođe ocijenio kao veoma važno.

 

Nakon što je Putin Dodiku na početku sastanka čestitao na dobrom rezultatu postignutom na prošlim izborima, Dodik mu je prenio da u procesu formiranja organa u BiH ima zastoja, kao što je uobičajeno u BiH.

 

"BiH uslovljava formiranje institucija putem ka NATO-u, što mi, naravno, odbijamo, tako da će taj proces trajati dugo", rekao je Dodik ruskom predsjedniku.

 

Dodik je rekao da je Republika Srpska završila konstituisanje vlasti, ali da na nivou BiH neki nisu zadovoljni, te zato i opstruišu formiranje institucija. On je rekao da mu je drago što se sastao sa Putinom.

 

Ovaj dio sastanka je bio otvoren za medije. Sastanku su prisustvovali i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i šef Predstavništva RS u Moskvi Duško Perović.

 

Nakon razgovora, Putin, kao i delegacije Republike Srpske, uputili su se prema Hramu Svetog Save na Vračaru.

 

(Oslobođenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 27

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još